ardu2222 Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 Recent am cumpărat o cartela prepay cu număr și opțiune la oferta, pachetul mov ca sa nu dau numele companiei, și am avut surpriza sa observ ca pe acel număr erau conturi deja existente și active mai pe toate platformele de comunicare electronica, social media și alte aplicații web iar pe deasupra mai primesc și sms-uri de la diverse companii și instituții in numele fostului beneficiar al cartelei cu numărul respectiv. Cu alte cuvinte și fără sa vreau îmi sunt furnizate date personale GDPR ale fostului proprietar. Pot avea probleme? Ce părere aveți și ce pot sa fac in legătura cu aceasta practica ale companiilor telecom? Quote
Nytro Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 Nu stiu daca ai ce face, nici probleme nu cred ca poti avea, poate doar ceva stres de la acele spam-uri. Numerele de telefon sunt ca adresele IPv4: epuiazate. Se recicleaza si cam asta e rezultatul. Ca sa scapi probabil trebuie raspuns pe rand celor care te suna sau de la care primesti SMS ca sa te scoata (pe motive de GDPR ) din baza lor de date (sau din telefon). 1 Quote
ardu2222 Posted September 5, 2021 Author Report Posted September 5, 2021 17 minutes ago, Nytro said: Nu stiu daca ai ce face, nici probleme nu cred ca poti avea, poate doar ceva stres de la acele spam-uri. Numerele de telefon sunt ca adresele IPv4: epuiazate. Se recicleaza si cam asta e rezultatul. Ca sa scapi probabil trebuie raspuns pe rand celor care te suna sau de la care primesti SMS ca sa te scoata (pe motive de GDPR ) din baza lor de date (sau din telefon). Am nr de cateva luni l-am si incarcat in fiecare luna dar nu il pot folosi asa, nu pot nici sa imi reactualizez datele. Sa cumpar altul? Daca nimeresc unul la fel, este ca ruleta ruseasca Quote
mp4 Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 Stai sa vezi in corporatii... lucram in BRD si am primit telefon cu cartela si apartinea unei scamatoare de credite si luam pula pe metru patrat/secunda. 3 1 Quote
Kev Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 In niciun caz sa nu raspunzi cu 'Da!'. Intreaba cine sunt, ce vor si de unde au nr. de tel. (te portezi la o alta companie, dupa ce compari raspunsurile). 1 1 Quote