Jump to content
nevim

Adaugare struct pentru system call

Recommended Posts

Posted

Full Disclaimer: e pentru un proiect la facultate

Am si eu o nelamurire, ca sunt destul de noob in ceea ce priveste kernelul de Linux. Am de implementat un syscall (lucru pe care l-am invatat din tutorialul asta ), dar trebuie sa adaug un struct custom care sa-mi intoarca niste date despre procese si pe care sa-l primeasca ca parametru. Problema e ca nu stiu unde sa-l adaug, pentru ca la compilare imi spune ca nu-l gaseste. Pana acum l-am pus intr-un fisier .h din folderul cu syscallul si in include/linux/sched.h (practic ce am gasit printre putinele raspunsuri de pe stackoverflow si pe unde am mai cautat), dar tot nu e inclus in syscalls.h . Ideea e ca nici nu as vrea sa modific includeurile din syscalls.h fara sa fie nevoie, ci sa aflu unde sa-l pun corect.

./include/linux/syscalls.h:1389:32: error: unknown type name ‘ProcStruct’

Intrebarea mea e urmatoarea: unde ar trebui sa-l adaug?

Posted

M-as astepta sa fie parametru pentru functia care ajunge apelata cand e folosit acel syscall, dar nu stiu exact. Cauta alte tutoriale care prezinta si cum se folosesc argumentele, acel toturial pare basic (ca si multe altele pe care le-am gasit rapid). Daca nu, vezi in cod (kernel) exemple de syscalls care au parametri si te inspiri de acolo.

Exemplu cu string: https://brennan.io/2016/11/14/kernel-dev-ep3/