sinacor390 Posted Saturday at 08:22 AM Report Posted Saturday at 08:22 AM De ce Europolul si Interpolul au inchis o gramada de aplicatii de chat E2EE ? Mai multe aplicatii de chat au fost inchise precum Matrix, Sky ECC, EncroChat, Exclu and Ghost ? https://www.europol.europa.eu/media-press/newsroom/news/international-operation-takes-down-another-encrypted-messaging-service-used-criminals Stii de ce nu? Pentru ca whatsapp, signal, telegram au solutii prin care pot sa faca MiTM si sa fure cheile private de la utilizatori. Am discutat aici cum anumite state pot sa faca MiTM Nytro sa imi suga pula ca e superficial in gandire care nu se documenteaza corespunzator si nu tace inainte sa arate cat de prost e. Quote
sinacor390 Posted Saturday at 09:52 AM Author Report Posted Saturday at 09:52 AM (edited) O completare sa fie mai clar pentru toata lumea. Exista doua tipuri de chat-uri E2EE. Categoria 1. Unele aplicatii de mesagerie E2EE sunt lasate de autoritati in pace: Whatsapp, Signal, Telegram, Session, Matrix/Element (nu e acelasi Matrix din articolul interlpol), XMPP, iMessage - toate aceste aplicatii folosesc username, phone number si nu chei publice (mai putin Session). XMPP si Matrix (element) sunt federative astfel MiTM se poate face de catre serverele federative unde discuti. Insa Whatsapp nu are open source interfata grafica si nici serverul, Signal nu are aplicatia de iOS open source, Telegram nu are open source serverul. Whatsapp si iMessage sunt recunoste ca au un feature care marea majoritate a utilizatorilor l-au activat din greseala. Acest feature numit "backup messages" stocheaza cheile private folosite de tine pe serverele lor. Pe iMessage acest feature iCloud backup este activat by default. Chiar daca serverul este open source (vezi Signal, Matrix, Session, XMPP ) asta nu inseamna ca serverul este onest si nu ruleaza un server custom care sa faca MiTM. Session, Matrix chiar daca sunt open source, autoritatile te pot targeta prin update ca nici dracu nu verifica update-ul. Anume utilizatorii targetati (pusi intr-un whitelist) sa descarce un build modificat prin care le compromite cheia privata. Cum s-ar putea face compromiterea prin update-uri ? PlayStore, AppStore - targeteaza utilizatorii dupa un ID prin care tu vei primirii un build modificat. Codul sursa de la PlayStore, AppStore nu este open source si mai mult decat sigur au un astfel de mecanism prin care poate targeta anumiti utilizatori dupa o adresa de email/user id. Categoria 2. Unele aplicatii de mesagerie E2EE sunt inchise de catre autoritati cu descinderi precum: Matrix, Sky ECC, EncroChat, Exclu, Ghost si ANOM (intra in categoria asta). Oare de ce europolul inchide anumite aplicatii de chat si pe altele le lasa in pace ? Inspecial ca aceste aplicatii de Chat inchise nu erau pe playstore ci veneau preinstalate cu telefoane dedicate ?? LE raspunsul ni-l ofera chiar europolul pe pagina respectiva. Citez Quote The encrypted communication landscape has become more fragmented following the takedown of several services such as Sky ECC, EncroChat, Exclu and Ghost. Criminals, in response to the disruptions of their messaging services, have been turning to a variety of less-established or custom-built communication tools that offer varying degrees of security and anonymity. While the new fragmented landscape poses challenges for law enforcement, the takedown of established communication channels, shows that authorities are on top of the latest technologies that criminals use. Pentru mine e mai mult decat clar, Europolul declara ca celelalte aplicatii de mesagerie E2EE established pe piata au vulnerabilitati. Edited Saturday at 10:32 AM by sinacor390 Quote
Nytro Posted Saturday at 07:45 PM Report Posted Saturday at 07:45 PM 11 hours ago, sinacor390 said: au solutii prin care pot sa faca MiTM si sa fure cheile private de la utilizatori Ai trecut de la schimbat chei publice, la furat chei private. Hotaraste-te. Nu am zis ca nu se poate, am zis ca daca se face crypto corect, nu poate face nimic NSA. Si imi dai dreptate cu acele aplicatii care fac crypto corect si probabil de aceea sunt "date jos". 11 hours ago, sinacor390 said: Nytro sa imi suga pula ca e superficial in gandire care nu se documenteaza corespunzator si nu tace inainte sa arate cat de prost e. Pup ca sa nu mai fi supy Vorbim de lucruri diferite, nu am zis ca nu ai dreptate cu capacitatile generale ale unor astfel de agentii, as fi vrut ca discutia sa fie mai tehnica. Atat s-a putut. Quote