paxnWo Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Nu am cunostintele necesare , prin urmare folosesc un limbaj comun si simplu. Daca vrei sa iti creezi propria ta aplicatie de IM , cum procedezi si ce limbaj folosesti ? Poti sa mergi pe principiul pe care funcioneaza keyloggerele ? Mihai da drumul la client , Adrian da drumul la client , Mihai introduce IPul lui Adrian si da Connect , Adrian da accept , iar apoi chat chat chat Dar daca tot vorbim de Chat Client , ai nevoie si de un server ? Quote
virusz Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 ai nevoie si de un server micutz acolo, sau poti folosi net send vezi perlchat: http://sourceforge.net/projects/perlchat/ Quote
Nytro Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Poti face cu useri si parole salvate intr-o baza de date MySQL si un script PHP pentru logare ( Verifici prin log.php?user=XXX&pass=XXX ) , si preiei toti friends din baza de date impreuna cu IP-ul lor , iar clientul se conecteaza la acele IP-uri . Desigur e putin complicat , securitate foarte mica , dar merge Quote
Nytro Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Nu e complicat daca nu il complici singur . Daca vrei decat logare si friends nu e asa greu , daca vrei 100 de optiuni si sa mai fie si sigur atunci e mai greu . Fiecare il poate complica cat de mult vrea . Quote
Nytro Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 Nu , aveam de gand , imi facusem schema . Dar nu m-am apucat , nu mi se parea util . 1 Quote
dblackshell Posted November 19, 2008 Report Posted November 19, 2008 +1 Nytro... nu e greu sa creezi un chat system, ca doar principiul e foarte simplu... daca tu il complici cu interfete, optiuni, extraoptiuni e clar ca va fi greu... dar cat de greu e un program e apreciat de fiecare la nivelul propriu al cunostintelor... ce pentru unu e analiza poate pentru altul e echivalentul lui 2+2... Quote
Nytro Posted November 20, 2008 Report Posted November 20, 2008 La cum ma gandisem eu cea mai mare parte era PHP/MySQL iar programul decat parsa si trimitea/primea date . Quote
Vlachs Posted November 20, 2008 Report Posted November 20, 2008 cel mai usor ai putea sa faci un chat folosind php,mysql + javascript(pt reload) Quote