Jump to content
daatdraqq

McAfee gafeaza si identifica Excel cu un virus

Recommended Posts

McAfee gafeaza si identifica Excel cu un virus

Eroarea de programare care a dus la marcarea Norton Antivirus ca spyware de catre Microsoft Anti-Spyware Software este nimic in comparatie cu gafa comisa de McAfee vineri, cand o actualizare a aplicatiilor anti-virus destinate consumatorilor si companiilor a dus la identificarea aplicatiei Excel din suita Microsoft Office si a altora cu virusul W95/CTX.

"La ora 1 p.m. PST, am inceput sa primim rapoarte ca utilizatorii inregistrau un numar ciudat de mare de infectii cu W95/CTX. Fisierele astfel detectate intrau in carantina sau erau sterse, in functie de setari”, a declarat Joe Telafici, director de operatii la McAfee pentru CNET News.com.

Potrivit reprezentantului McAfee, fisierele care au avut de suferit sunt Excel.exe, Graph.exe, si alte aplicatii, inclusiv AdobeUpdateManager.exe.

Singura parte buna, daca poate fi numita asa, este ca aplicatia raporta identificarea virusului numai in cazul scanarii manuale sau planificate, nu si in modul idle.

Eroarea era cauzata de fisierul de definitii cu numarul 4715, disponibil vineri la ora 10:45 AM PST, iar fisierul cu numarul 4716, disponibil in jurul orei 3:30 PM a corectat problema.

Din pacate, in cazul utilizatorilor sau companiilor care aveau planificata o scanare, iar setarea implicita era stergerea fisierelor „infectate”, acestea nu au mai putut fi recuperate.

Iata cateva din comentariile utilizatorilor de pe site-ul RealTechNews.com privind efectele erorii McAfee.

„Acest fisier a sters sute de mii de executabile din reteaua noastra, toata infrastructura a avut de suferit. Excel a fost una dintre problemele cele mai mici. Lansarea unui fisier bun cateva ore mai tarziu a fost inutila, pentru ca nu a dus la restaurarea fisierelor exe.”

„Fisierul a bagat in carantina mai mult decat excel. Mai multe fisiere Dell Openmanage, compaq files, Brightstore Arcserve CA files au suferit aceeasi soarta, si se pare ca noul fisier a mai avut cateva probleme cu fisierele SWF. Din fericire, avem o echipa stralucita de programare care a scris un script pentru a restaura fisierele in locatia originala”.

Sursa: Softpedia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...