Jump to content
Nytro

Firefox pierde 18 milioane de utilizatori anual

Recommended Posts

Firefox pierde 18 milioane de utilizatori anual

de Alex Hanea | 9 aprilie 2009

Mozilla a descoperit recent ca, zilnic, 50.000 de oameni nu instaleaza Firefox din cauza unor probleme pe parcursul instalarii, desi au descarcat fara probleme pachetul de software.

Cele 50.000 de renuntari de instalare a Firefox se tradus in 18 milioane anual, ceea ce inseamna destul de mult. A imbunatati modalitatea de instalare astfel incat sa satisfaca si sa convinga 3000 de utilizatori din cei 50.000 se traduce, in mai putine cifre, intr-un procent de 0,2% din piata, deloc neglijabil. Astfel, Mozilla a investit putin timp si atentie pentru a analiza aceasta problema si, in urma unui sondaj, a identificat cateva probleme.

firefox2.jpg

42% dintre cei care au raspuns la intrebari au afirmat ca au renuntat la instalarea Firefox din cauza unei instalari anterioare, neinchise, in timp ce 41% au sustinut ca nu aveau drepturile necesare pentru instalare. 7% au fost prea confuzi din cauza upgrade-ului. Raspunsurile i-au determinat pe cei de la Mozilla sa lucreze la o modalitate mai simpla de instalare decat cea de pana acum.

firefox3.jpg

Mozilla sufera cu atat mai mult cu cat rivalii sai au modalitati mai simple si mai rapide de instalare. Concluzia sondajului si cea rezultata dupa analiza situatiei este ca procesul de instalare conteaza, fiind masurat, mai exact in cateva milioane de utilizatori pierduti sau castigati.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...