Jump to content
Nytro

Gripa porcina ameninta sub forma unui virus informatic

Recommended Posts

Gripa porcina ameninta sub forma unui virus informatic

de Vlad Matei | 30 aprilie 2009

Gripa porcina nu a facut deocamdata victime in Japonia, dar ameninta arhipelagul nipon sub forma unui virus informatic, relateaza AFP. Acelasi lucru este posibil sa se intample in viitorul apropiat pe toate computerele de pe glob.

maya_piglet3.jpg

Institutul National pentru Boli Infectioase (INMI) din Japonia a avertizat joi ca pe internet circula un virus care se transmite prim email, ca atasament intitulat "Informatii despre gripa porcina". Mesajul pare transmis de autoritati, a precizat INMI in comunicat, fara a preciza ce pagube poate produce acesta in cazul in care este deschis.

Potrivit institului, mesajul este in japoneza si pare sa fi fost trimis la intamplare utilizatorilor de internet.

Epidemia de gripa porcina s-a soldat cu pana la 84 de morti in Mexic, dintre care opt cazuri confirmate. Japonia nu a detectat niciun caz pe teritoriul sau si a intensificat controalele sanitare pentru a evita sa fie afectata.

Aceasta informatie apare dupa ce, ieri, internetul a fost sufocat de tot felul de informatii privind provenienta acestui virus. Majoritatea mesajelor incriminau companiile farmaceutice de "inventia" acestui virus si raspandirea lui la nivel mondial.

Link to comment
Share on other sites

Garantat nu merge :))

Si ce draq face virusul respectiv ??? Imi baga pc-ul in coma ???

This malicious .pdf file, which is known to security experts as Bloodhound.Exploit.6, takes advantage of an old Adobe vulnerability to drop a malicious "infostealer" file on the user's computer, Symantec said.

"We see so many of those and all they're doing is they're trying to steal your personal information, like you're credit card number, your online bank credentials," Marc Fossi, manager of security response at Symantec, said Wednesday.

The company's website describes infostealers as Trojans (malware disguised as legitimate files) that may log key strokes, capture screen shots or monitor internet activity in order to gather information.

http://www.cbc.ca/technology/story/2009/04/29/tech-090429-swine-flu-spam.html

Link to comment
Share on other sites

aaa decand era pus ala cu pdf pe milworm aoleu ..... sau trezit si astia acuma sa fac virus dupa exploitul ala ...Deci conform milw0rm.com acel exploit permite atacatorului sa downladeze un executabil infectat la tine pe pc fara ca tu sa iti dai seama ...

corect...

Am primit email-ul :| dar l-am sters fara sa il deschid :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...