Jump to content
Nytro

Romania pe locul 19 la outsourcing

Recommended Posts

Romania pe locul 19 la outsourcing

de Alex Hanea | 19 mai 2009

Romania si-a imbunatatit semnificativ pozitia mondiala ca destinatie atractiva pentru outsourcing, urcand 14 pozitii in ultimii doi ani, pana pe locul 19, intr-un clasament realizat de compania de consultanta A. T. Kearney, in principal datorita imbunatatirii conditiilor din mediul de afaceri.

outsourcing1.jpg

Romania a avut cea mai buna evolutie in clasament si a inregistrat un indice GSLI (Global Services Location Index - indicele atractivitatii pietei locale) de 5,12, fata de 6,91 in India, liderul clasamentului, respectiv 3,98 in Portugalia, considerata cea mai putin atractiva destinatie inclusa in studiul pentru industria outsourcingului.

"Romania si-a imbunatatit pozitia ca destinatie atractiva pentru serviciile de outsourcing, insa, pentru a beneficia de realocarea actuala a lantului de distributie, parte a gestionarii crizei, trebuie sa urce in continuare in clasament", se arata intr-un comunicat al A. T. Kearney, transmis luni angentiei Mediafax.

Primele trei state clasate in studiu, India, China si Malaezia, si-au mentinut pozitiile din 2004, primul an de publicare a studiului, pana in prezent, iar indicii din 2009 releva un declin al popularitatii mai multor piete din Europa Centrala, respectiv Polonia, Cehia, Ungaria si Slovacia.

Atractivitatea acestor tari ca destinatii pentru industria outsourcingului a scazut semnificativ odata cu cresterea costurilor necesare, generata in principal de majorarile salariale si de aprecierea valutelor locale in raport cu dolarul.

"Castigatorii" din Europa au devenit, astfel, Romania si Bulgaria, datorita statutului de tari membre UE cu un profil de costuri redus, potrivit A. T. Kearney.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...