pest19 Posted July 20, 2010 Report Posted July 20, 2010 (edited) Va mai amintiti cand ati vrut sa desfaceti un contract cu firma de telefonie, cablu ori internet, dar v-ati lasat pagubasi pentru vi s-au cerut taxe enorme si abuzive? tAGurI: contracte utilitati Puteti uita totul. De marti, se rupe acest lant care tinea clientii legati intr-un fel de furnizorii de servicii. Orice contract poate fi reziliat daca sunteti nemultumit de calitatea serviciilor fara sa mai puteti fi obligat la plata unor cheltuieli suplimentare. Si totusi nu va ganditi ca puteti rezilia dupa ce ati luat un telefon la promotie. Operatorul l-a finantat. Asadar, daca ati luat gratis pe contract un celular de 250 de euro, spre exemplu, veti fi nevoit sa achitati o diferenta daca renuntati la contract. Conform legii, dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza, dar drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale. Se aplica si la contractele noi si la cele in derulare. Furnizorii spun ca legea va avea si efecte negative. Asociatia Operatorilor Mobili din Romania considera ca unul dintre efectele negative posibile si logice ale acestei decizii ar putea fi reducerea dramatica sau chiar disparitia de pe piata a ofertelor de abonamente insotite de telefoane la preturi reduse. Semn ca a trecut vremea cand romanii luau de bun orice seriviciu, operatorii stiu de acum ca aproximativ un nemultumit din doi schimba furnizorul. Chiar si asa, o treime dintre clienti se declara nemultumiti de felul in care li se rezolva o problema, conform unui studiu Omnibus realizat de GFK. E oficial! Orice contract poate fi reziliat daca sunteti nemultumiti - Stirileprotv.ro si articol in adevarul despre lege. ce numar si unde o gasimhttp://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_Adio_taxei_de_reziliere_la_telefonie_si_internet_0_301769921.html Edited July 20, 2010 by pest19 Quote
yceman Posted July 20, 2010 Report Posted July 20, 2010 pura prostie a idiotilor care au dat legea... Inca o dovada ce incompetenti avem la conducere...numa romanii puteau scoate asa o lege...e aiurea ca nu e gandita...pur si simplu e visata ... "bai cred ca ar fi mai bine daca am face ..... " oricum cum sunt legile in romania se vor gasii metode de ocolire... o sa va faceti abonamente si o sa le bagati in 1100 ...-hai laudatii si ziceti ca au facut o treaba buna... nu ziceti ca e vina voastra ca nu ati stiut sa va uitati in contracte ce semnati- clasic romanesc : "semnati aici , aici si aici " - " da da da gata am semnat " Quote
Guest catalinkm Posted July 20, 2010 Report Posted July 20, 2010 Intr-un fel e bine , eu cand am semnat un contract , lam semnat pe 13 E si cum euro a crescut mult de atunci mie nu imi mai comvine sa platesc in continuare.Intr-un fel nici eu nici ei nu avem nici o vina.Dar daca sa dat legea asta o sa scot javra de net de la romtelecom si nu vreau sa mai aud in viata mea de asta. Quote
N-W-A Posted July 20, 2010 Report Posted July 20, 2010 nu e bine, e foarte bine. Eu am un vecin care a incheiat un contract de 5 ani cu romtelecom, respectiv clicknet si din 5 ani, 2 nu a mers netul pentru ca tot se fura cablul si nimeni nu il ocupa sa nu il securiza. Sa nu mai vorbim ca abonamentul aproape s-a dublat intre timp. Quote
pest19 Posted July 20, 2010 Author Report Posted July 20, 2010 da.deci am sunat azi la vodafone ... chipurile sa imi reziliez contractul.ce crezi ca mi-a zis...ceva de care imi era frica.citez "ne pare rau dar legea nu se aplica retroactiv" adica ce vom incheia de acum incolo se poate rezilia .. nu ce este in desfasurare.asa ca pa si pusi:)) Quote
yceman Posted July 20, 2010 Report Posted July 20, 2010 @n-w-a ai dreptu sa reziliezi orice contract daca cealalta parte nu face ce a zis in el ...gen mi sa specificat ca voi avea internet nelimitat si imi pica din 5 in 5 minute sau nu merge cu zilele....ma duc cu contractu chiar la opc prima data... si dupaia ii dau foc. Obligatia mea este de a platii sau imi va fi taiat ..obligatia lor este sa imi furnizeze internet non stop sau voi rupe contractu.@catalinkm .. si la mine contractu la vodafone e de 11 euro cu internet si nu stiu ce extraoptiune amarata ca aveam 150 de min si 150 sms`uri ... facut acum 2 ani abonamentu....dar o data pe an pot sa schimb extraoptiunile si acum am 1000 de minute si 1000 sms`uri + internetu si platesc 7 euro ... -am vazut cineva inainte sa expire contractu cu 1 luna incep sa te bazaie cu sute de oferte sa prelungesti ca iti da minute si telefoane bla bla....refuzai prima data ... si a doua cand o sa te sune..ca suna sigur...propunele tu ce vrei...o sa zica ca nu se poate si nu stiu ce vrajeala...atunci tu vei spune ca vei verifica concurenta ce oferte au...peste cateva zile o sa te sune iar si o sa le convina ce le-ai cerut...acum in limita bunului simt cereti si voi telefonu si minutele... Quote