Jump to content
sado

Cercetatorii britanici au creat robotul capabil sa evolueze

Recommended Posts

Robotul invata singur sa mearga si se dezvolta pe masura ce ii sunt atasate noi membre

irobot-1280.jpg?width=600

Creaturile vii au avut nevoie de milioane de ani pentru a evolua de la stadiul de amfibii la cel de animale cu patru picioare, dar un nou robot dezvoltat de o echipa de cercetatori britanici poate face acest lucru in doar cateva ore. Software-ul cu care a fost dotat acest robot se mareste si devine tot mai complex in mod automat, pe masura ce oamenii de stiinta ii dezvolta masinariei corpul fizic. "Daca vrem sa realizam roboti humanoizi cu si mai multi senzori si un comportament cu adevarat complex este fundamental ca ei sa poata evolua la fel cum au facut-o creaturile biologice”, a declarat Christopher MacLeod, specialist in inteligenta artificiala la Robert Gordon University din Aberdeen (Marea Britanie), intr-un interviu acordat revistei New Scientist.

Sursa: Descopera.ro

Edited by beaubere
Link to comment
Share on other sites

Nu exista masinarie capabila sa "evolueze".E ca orice alt robot care invata din greseli, numai ca asta arata mai smecher.Aici e vorba de adverteising si de titlul senzational al articolului in revista.Sigur robotul e limitat, intr-un sens sau altul.

Totusi, de la calculatoarele cat o camera care iti calculau cat face 1+1, pana la AI este un pas mare, felicitari celor care au lucrat la el.(de ce pula mea i-am felicitat? :)) oricum nu vor citi asta :)) in fine :P )

Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu, de ani de zile se lucreaza la softuri care sa mimeze inteligenta artificiala, dar pana acum toate au dat gres, ajungand intr-un punct in care dezvolta erori, ce distrug in timp softul. Acest lucru a fost numit ca imbatranirea softului, si deocamdata imbatranesc ff repede.

La un moment dat omul va deveni creeator cu siguranta, si de ce n-ar fi atata timp cat este asemenea lui Dumnezeu, dar mai are si el la randul sau de evoluat pana atunci.

Mai simplu spus mai au niste generatii de mancat o paine, dat o buca, pana la inteligenta artificiala ;)).

Link to comment
Share on other sites

mr49r...cam multe posturi cu roboti pe metru patrat ...mai pastreaza si pentru alta data.Nu arata prea frumos forumu' cu zece topicuri despre acelasi domeniu

WTf Nu inteleg care ar fi problema??

Ai fi vrut sa postez despre pisici si apoi despre ce vreme e afara?

Link to comment
Share on other sites

Se refera, ca daca faci 4 posturi despre acelasi subiect, cei interesati vor citi unul, doua apoi se plictisesc. Daca ai fi postat 1 post, ai fi asteptat sa nu mai fie comentarii apoi inca unul si tot asa, per total ar fi fost fiecare post citit de mai multe ori si comentat de mai multi. Luand in considerare ca scopul postari este de a fi postul citit cam asa este ideal sa le pui.

Cel mai bun exemplu, compara posturile intre ele, vei observa ca unu are sa presupunem 50 viziualizari si 5 raspunsuri, altul 10 vizualizari si 2 raspunsuri, pana cand ultimele ajung sa nu aibe raspunsuri si un numar mic de vizualizari. (valorile sunt doar unele sugestive ca sa intelegi de ce ar fi fost mai bine altfel sunt sigur ca se reflecta si in posturile tale, doar evident cu alte cifre)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...