sado Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 BunDeci am pierdut buna perioada de timp in ultimele zile sa imi dau seama cum functioneaza aceste antene radio marca NASA/SETI...Institutia numita SETI foloseste antene gicantice pentru a cauta viata in spatiu...Cum functioneaza mai exact?Cum ajung datele in pc,sub ce forma? cum se poate face ceva de genu la scara mai mica,mult mai mica defapt..|?Antenele ? Unde as putea sa gasesc o schema ceva ? sa ma uit peste ea..Nu stiu eu nustiu ce electronica dar vreau sa ma uit peste ele..TX. Quote
yceman Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 din cate stiu si imi amintesc asa vag din memorie....functioneaza ca radaru unui vapor... trimite unde in spatiu...iar cand acestea se lovesc de ceva .... e trimis inapoi semnalu... acum ca sa gaseaca extraterestrii cred ca undele astea se izbesc de alte unde daca si ei tipa pe undeva pe planeta lor...deci nu stiu exact...dar cam asta ar fi principiu de functionare Quote
skipper Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 Am si eu o antena veche si un LNB + receiver...Ma poate ajuta la ceva,gen sa fac ceva usefull din ea? Quote
nedo Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 de fapt functioneaza similar cu o antena de satelit normala, precum sunt cele de receptie folosite de dth-urile de pe la noi(dici,focus,dolce) dar nu urmaresc un satelit anume ci asculta pe anumite frecvente din diverse directii. In mod normal o antena din aia urmareste cateva mii sau zeci de mii de frecvente, iar ele sunt preluate de niste aparate care decodeaza ceea ce se primeste pe frecventa respectiva si daca exista ceva este trimis catre calculatoare pentru a fi verificat (nu stiu detaliile tehnice specifice) Quote
cigraphics Posted November 15, 2010 Report Posted November 15, 2010 toate stelele trimit semnale ca sa zic asa de altfel exista foarte mult zgomot de background inca de la bigbang asa au reusit sa mapeze universul in oarecare masurasi toate planetele care au activitate in interior trimit semnale mai scaneaza si semnale care nu ar putea fi de la noi sau de la planete, stele Quote