Nytro Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Ierarhia CPU-urilor desktop multi coreAti avut nevoie sa va luati un procesor nou, si nu stiati in bugetul vostru care model este mai performant? Ati avut nevoie de un upgrade, dar la cat de des se schimba denumirile in ultimul timp nu ati mai stiut de unde sa incepeti? Acum putem lamuri impreuna situatia, cu ajutorul tabelului de mai jos, ce incearca sa ordoneze descrescator dupa performanta toate procesoarele desktop multi core.El a fost realizat pe baza testelor de la BeHardware, la care s-au adaugat extrapolari personale, experienta proprie, si variate review-uri din imensitatea Internet-ului. Nu am luat in considerare CPU-urile single core, pentru ca acestea sunt depasite in ziua de azi, rare in oferte, si nu ar mai trebui sa mai fie pe lista de cumparaturi a niciunuia dintre noi! Daca am omis vre-un model, sau unele CPU-uri nu sunt corect pozitionate, nu ezitati sa-mi spuneti (argumentat).Totodata, prin includerea a cat mai multor caracteristici, am incercat sa transpun o imagine de ansamblu a intregii lumi a procesoarelor multi core, ce permite o diferentiere cat mai corecta a multiplelor arhitecturi existente. Pretul nu a fost luat in calcul la realizarea acestui top, pentru ca este o caracteristica mult prea volatila pentru a putea fi evaluata in mod constant.Ierarhia o gasiti aici: Ierarhia CPU-urilor desktop multi core | Arena IT Quote
BigT Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Utila. Nu prea am vazut un "top" succint pana acum. Quote
ZORRO19 Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 interesant topul,intel core i5 cu 4 procesoare...am un laptop cu procesorul intel core i3,tot cu4 procesoare.. Quote
iceman99 Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 din cate stiu eu i5 chiar are 4 nuclee pe cand i3 are doar 2 nuclee si fiecare are un fel de hyperthreading de aia la taskmanager sau device manager iti apar 4.este la ca la xeoanele de server sau versiunile mai vechi p4 cu HT Quote
ZORRO19 Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 da e posibil sa ai dreptate..nu stiam,de asta m-am mirat Quote
firewind Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 (edited) interesant, insa depinde de necesitati, dar este interesant.Ma intreb,:- vreau procesor? pentru ce?- vreau coprocesor? de ce?- vreau placa video? de care? de ce? ce mai fac cu ea?- vreau ram? cat? de ce?ce so am? 32 sau 64?Prea multe intrebari, sa ma duc la prietena mea, sau sa ma imbat?PS; ma pishu pe droguri, si pe drogangiicauta pe goagal, daca stii ce-ti trebuie, sau ce te`entereseaza&rtfmhttp://lab501.ro/http://www.tomshardware.comhttp://www.google.ro/ Edited December 12, 2010 by firewind Quote
sharkyz Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Ai putea pune link-uri cu procesoarele...Dar de asta exista google...orcum ms Quote
johnny5 Posted December 12, 2010 Report Posted December 12, 2010 Bani sa fie ca tehnologie exista ... Ma intreb doar daca ajuta la ceva... Quote
xpt1 Posted December 25, 2010 Report Posted December 25, 2010 Ma intreb... a auzit cineva de Tilera GX-100 ? Quote