pyth0n3 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 De fiecare data cînd deschid acest forum citesc clar RST -> Romanian Security Team Sunt diverse topic-uri pe diverse teme , fiecare scrie ce vrea cam pe unde se încadreaz? Ceea ce propun este o noua sec?iune , curata care care are ca scop IT Security Exista multe policy care pot fi discutate , De la policy de baza, la pentesting, la securizarea tuturor serviciilor , web based ?i nu numai Securitatea are si anumite standard-uri , nu vreau o sec?iune unde fiecare scrie lucruri fara sens ci una profesionala , bineinteles se pot pune intrebari de baza la care se dau raspunsuri Un exemplu poate fi cum sa securizez un sistem operativ?, cum sa securizez un serviciu pe care l-am instalat ?, Este importanta modificarea set?rilor de default?Fiecare poate sa r?spund? ?i sa ne spun? p?rerea Vom crea diverse quiz-uri in care un user isi poate da seama daca procedeaza corect sau nu cand vine vorba de securitateSi programatorii isi pot gasi spatiu aiciLa urma urmei vom raspunde la diverse intrebari cum ar fi ce este securitatea? Are o importanta? Cum vin securizate diverse servicii intrun server ?Vom merge de la teorie pana la partea tehnica Cum sa securizezi un webserver ?(aici mergem in detalii luand ca webservere cele mai cunoscute Apache , IIS (Windows) Vom la fi?ierul de configurare si ii vom face un parsing de la cap la coada )Cum sa securizezi un firewall (Stateless<>Stateful<>Proxy) Physical Security Oricum nu vreau o sectiune in care unul scrie si 1000 citesc , fiecare va contribui cu ceva Deci useri activi Eu am aruncat pastila , decide?i voi dac? da sau nu , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel87 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Da , e ff bine sa fie asa eu is de acord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3tru Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Pro, interesanta idee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smagazor Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Ideea e buna, dar in mediul asta nu sunt increzator ca merita.Crede-ma ca e o ambitie personala de-a ta, o dorinta TEMPORARA pentru ca dupa ce va fii pusa in practica si ai sa muncesti la inceput cu placere si implicare pentru ea, dupa o vreme cand ai sa vezi ca e lipsa de interes o sa iti bagi spitul in ea de treaba.smagazor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Sunt deja o gramada de sectiuni. Ca nu se posteaza in ele sau ca posturile sunt de proasta calitate de multe ori nu tine de structura forumului cat de cei care activeaza in el.Parerea mea e ca in loc sa deschidem tot felul de categorii, am putea fiecare sa scriem cate un tutorial, o idee, o chestie interesanta. Practic am putea creste calitatea threadurilor prin puterea exemplului.De exemplu: discutiile despre securizarea unui sistem de operare pot sa intre in sectiunea cu sisteme de operare deja existenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZeroCold Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Ce vrei tu este mai mult un topic pt conferinte , unde sa se trateze subiecte cap coada, cu introducere, cuprins, pooluri, intrebari, sugestii, solutii, prezentari ppt...etc nu?Ideea e ok, mie mi-ar placea o astfel de sectiune. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmiN Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Nu sectiunea (cu tot cu proprietatile ei) va fi cea care va schimba calitatea discutiilor si materialelor, ci userii, devotamentul si IQ lor. Uita-te si tu in tot forumul, vezi ca se discuta numai lucruri de calitate si fiecare sublucru este atent teoretizat si practicat pana la capat iar ce e legat de securitate se discuta cu mai putin interes deoarece nu exista o sectiune potrivita pentru asa ceva si nu stiu eu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Deci o sectiune mai generala de securitate, discutii tehnice? Daca da, e perfect, sunt complet de acord. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth0n3 Posted December 28, 2010 Author Report Share Posted December 28, 2010 Deci o sectiune mai generala de securitate, discutii tehnice? Daca da, e perfect, sunt complet de acord.Cat se poate de tehnice , bineîn?eles si putina teorie , e ca ?i cum ai comenta codul pe care l-ai scris @cmiN e adev?rat ca nu e sec?iunea care va schimba calitatea discu?iilor dar vreau sa strîng intrun singur grup userii care sunt interesa?i de ceva In rest nu zic ca în sec?iunile care sunt lucrurile nu vin tratate cum trebuie , fiecare da ce are mai bun Vreau ca to?i cei interesa?i sa contribuie ?i sa dezbata anumite probleme legate de IT Security indiferent de orientare Whitehat sau Blackhat Daca informa?ia ta poate ajuta pt a face ceva constructiv , ideile tale sunt bineveniteAi g?sit o erroare intrun server sau crezi ca ceva nu vine setat cum trebuie po?i sa faci o mica disclosure si sa ne ar??i cum putem face în asa fel incat sa evitam problemaÎntreb?ri , r?spunsuri , si libertate de a vorbi despre ceva care deja cunoa?te?i f?r? a recurge la sectiuni de tipul cereri sau ajutor Fiecare sec?iune din forum are rostul ei ?i o respect ,în unele te poti documente in altele po?i cere ajutor , în unele cau?i tooluri , dar aici vreau sa fie ceva general care caracterizeaz? si celelalte sectiuni pt ca securitatea vine aplicata in orice domeniu , ?i orice sistem operativ Bineîn?eles ca ceea ce am zis eu poate sa nu fie doar un e?ec , asta nu depinde numai de mine ci ?i de ceilal?i Este doar o simpla propunere ?i nu ceva care obliga , pana la urma eu am pus puiul în oala , adauga?i voi restul ca sa ias? bun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nemessis Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Am o idee si mai buna. Pentru fiecare articol foarte calitativ, unic sau bazat pe o idee unica, userul va fi compensat cu o anumita suma de bani si acel articol va fi transferat pe hackersblog pentru a fi promovat mai departe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Am o idee si mai buna. Pentru fiecare articol foarte calitativ, unic sau bazat pe o idee unica, userul va fi compensat cu o anumita suma de bani si acel articol va fi transferat pe hackersblog pentru a fi promovat mai departe.Nu mi se pare o idee prea buna. Presupun ca o sa fim inundati de articole facute cu google translate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nemessis Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Nu cred ca suntem atat de idioti incat sa nu ne dam seama ca e preluat din alta parte si tradus/modificat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klan Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) imi place mult ideea lui neme, chair si asa traduse/modificate tot ar fi bune Edited December 29, 2010 by klan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi003user Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 i like turtules si ideea lui python 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonisslanic Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Eu zic sa o aplicam deja, dar topicurile sa fie rare dar BUNE, si posturile trebuie sa fie NUMAI ontopic si cu o informatie interesanta legata de subiect, si sa fie atent structurat pentru ca cei care nu se implica in topic, macar sa ramana cu ceva in cap dupa ce pleaca. Chiar mi se pare o idee care ar fi fesabila... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...