syl3 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Mi s-a pus pata sa-mi schimb IP-ul pe romtelecom. Nu-mi trebuie la nimic special, doar din curiozitate. Cica pe vdsl si fttb se aloca ip in functie de MAC-ul modemului. In cazul meu e un modem Huawei 655b.M-am conectat la 192.168.1.1 cu telnet, admin:admin, cu ifconfig nu vrea sa il schimbe, probabil pentru ca nu e super user. Aici am cam ajuns la limita cunostintelor mele de linux.Mai aveti si alte idei? Sau macar o sugestie ceva, in ce directie sa mai sap? linux version 2.6.21.5 (lihua@IBM_x3500) (gcc version 4.2.3) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexyo21 Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Dupa ip cred ca ai net de la romtelecom si iti zic eu ca nu poti schimba ip de la ei fara sa platesti , iti recomand sa folosesti un proxy gen TOR..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_vio Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 ifconfig parca se refera la setarile placii de retea din calculator. Mac-ul si ip-ul modemului e alta mancare de peste, ip-ul e dat de romtelefon iar mac-ul doar daca umbli la firmware-ul modemului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZonDark Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 -daca ai ip de la romtelecom cu modem negru mic 4 iesiri si 4 leduri merge schimbat -daca ai net din alta parte CyberGhost VPN iti muta tot pc-ul pe un alt ip nu e ca un proxy care il folosesti decat in mozila..sau mai stiu eu unde..] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...