Jump to content
syl3

modem hacking :))

Recommended Posts

Posted

Mi s-a pus pata sa-mi schimb IP-ul pe romtelecom. Nu-mi trebuie la nimic special, doar din curiozitate.

Cica pe vdsl si fttb se aloca ip in functie de MAC-ul modemului. In cazul meu e un modem Huawei 655b.

M-am conectat la 192.168.1.1 cu telnet, admin:admin, cu ifconfig nu vrea sa il schimbe, probabil pentru ca nu e super user. Aici am cam ajuns la limita cunostintelor mele de linux.

Mai aveti si alte idei? Sau macar o sugestie ceva, in ce directie sa mai sap? ;;)

linux version 2.6.21.5 (lihua@IBM_x3500) (gcc version 4.2.3)

Posted

ifconfig parca se refera la setarile placii de retea din calculator. Mac-ul si ip-ul modemului e alta mancare de peste, ip-ul e dat de romtelefon iar mac-ul doar daca umbli la firmware-ul modemului.

Posted

-daca ai ip de la romtelecom cu modem negru mic 4 iesiri si 4 leduri merge schimbat ;)

-daca ai net din alta parte CyberGhost VPN iti muta tot pc-ul pe un alt ip ;) nu e ca un proxy care il folosesti decat in mozila..sau mai stiu eu unde..]