Jump to content
Nytro

Google recunoaste ca inregistreaza deplasarile utilizatorilor Android

Recommended Posts

Google recunoaste ca inregistreaza deplasarile utilizatorilor Android

de Silviu Anton | 28 aprilie 2011

La numai cateva zile dupa ce specialistii in securitate au descoperit ca Apple inregistreaza deplasarile utilzatorilor de iPhone-uri si iPad-uri printr-un fisier de tracking, Google a recunoscut ca foloseste aceleasi practici.

Intr-o strategie de genul "mai bine sa previi decat sa combati" sau "mai bine sa le spunem noi inainte sa afle ei", un purtator de cuvant al companiei a declarat ca datele sunt colectate intr-un fisier anonim, alaturi de un numar de identificare, care ajuta la furnizarea informatiilor targhetate pentru mapping si servicii locale.

google-bigbrother.jpg

Google sustine ca informatia nu poate fi urmarita astfel incat sa conduca la identificarea unui individ dupa nume, iar datele inregistrate sunt sterse de fiecare data cand telefonul este resetat.

Reprezentantul companiei a numit acest “feature”, o optiune a sistemului, desi daca instalezi orice fel de mapping sau aplicatii de cautare, inregistrarea deplasarilor porneste automat.

google_android_records_user_locations.png

Credeti ca tehnicile parcticate de Apple si Google reprezinta o amenintare la intimitatea si confidentialitatea datelor nostre?

Sau reprezinta doar unul dintre compromisurile pe care oamenii ar trebui sa le faca intr-o era in care cu totii vrem acces constant la informatie? Sau poate ar trebui sa ne intoarcem cu totii la asa-numitele dumbphones?

Sursa: Google recunoaste ca inregistreaza deplasarile utilizatorilor Android | Hit.ro

Link to comment
Share on other sites

Ne înscriem de bun? voie pe facebook/myspace. Ne d?m toate datele acolo ?i apoi ne plângem c? nu ?tiu ce, c? nu ?tiu cum.

Mie mi se pare super c? Google ?tie unde sunt. Am c?utat "pizza" când eram în alt ora? ?i mi-a dat site-uri de pizzerii de acolo.

Link to comment
Share on other sites

inca un pas mai aproape de reclame personalizate , si de lipsa de intimitate. Ideea probabil asta si este sa poata sa iti prezinte reclame cat mai bune in functie de locul unde esti, deci sa faca si mai multi bani ei. Ei au spus ca au nevoie doar pentru statistici, si nu poate fi urmarit catre un individ, atunci cum de chestii precum cea a lui "em" se intampla? Pentru ca probabil mint, sau probabil(in cazul lui) au verificat intai locatia ip-ului dupa care au cautat reclamele, dar cine spune ca nu se poate ajunge la numele unei persoane, chiar daca sistemul a fost facut sa nu se poata ? Nu ar fi prima oara cand un astfel de sistem a fost exploatat pentru a se obtine informatii despre persoane.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...