Jump to content
BogdanNBV

linux + mai multe ip-uri rds?

Recommended Posts

Posted (edited)

Mi-a venit o idee, in casa am un computer care ruleaza centos si il folosesc pe post de server, iar azi, aveam nevoie de mai multe ip-uri de la router pe el si pur si simplu am facut un fisier ifcfg-eth0:0 si din el am facut cererea pentru un alt ip de la router de forma 192.168.1.102 si in hosts din /etc/ am adaugat ip-ul, iar rotuterul l-a alocat, si ma gandeam daca chestia asta ar functiona si pe serverele dhcp de la RDS, adica sa caut eu un ip care-mi place si care nu este folosit si sa il cer frumos eu din calculatorul cu linux, sau la RDS, fiecare cont pppoe are voie doar un ip ?

EDIT: dar daca fisierul hosts si ifcfg-eth0 ar fi setate pe acelasi ip de fiecare data? serverul dhcp rds mi-ar aloca zi de zi acelasi ip?

Edited by BogdanNBV
Posted

chiar crezi ca mi-ar da acelasi ip de fie care data daca procedez asa? dar se pune problema, daca cineva s-a conectat inaintea mea si a primit ip-ul care il am eu setat? ce face? lu ala ii da altu si mie mil da pe ala care-l am setat in hosts si ifcfg-eth0 ?