BogdanNBV Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 (edited) Mi-a venit o idee, in casa am un computer care ruleaza centos si il folosesc pe post de server, iar azi, aveam nevoie de mai multe ip-uri de la router pe el si pur si simplu am facut un fisier ifcfg-eth0:0 si din el am facut cererea pentru un alt ip de la router de forma 192.168.1.102 si in hosts din /etc/ am adaugat ip-ul, iar rotuterul l-a alocat, si ma gandeam daca chestia asta ar functiona si pe serverele dhcp de la RDS, adica sa caut eu un ip care-mi place si care nu este folosit si sa il cer frumos eu din calculatorul cu linux, sau la RDS, fiecare cont pppoe are voie doar un ip ?EDIT: dar daca fisierul hosts si ifcfg-eth0 ar fi setate pe acelasi ip de fiecare data? serverul dhcp rds mi-ar aloca zi de zi acelasi ip? Edited June 12, 2011 by BogdanNBV Quote
devianc3 Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 Nu functioneaza asa... Acelasi IP, adica un IP STATIC, il poti cere, fara probleme si cred ca ti-l si ofera. Quote
BogdanNBV Posted June 12, 2011 Author Report Posted June 12, 2011 chiar crezi ca mi-ar da acelasi ip de fie care data daca procedez asa? dar se pune problema, daca cineva s-a conectat inaintea mea si a primit ip-ul care il am eu setat? ce face? lu ala ii da altu si mie mil da pe ala care-l am setat in hosts si ifcfg-eth0 ? Quote