pyth0n3 Posted October 7, 2011 Report Posted October 7, 2011 Care este primul proces creat de catre Kernel intrun sistem UNIX?R?spunde?i cu numele procesului si valoarea de PID numeproces valoare_pid Quote
Andrei Posted October 7, 2011 Report Posted October 7, 2011 (edited) Eu stiam de sched, vhand si bdflush cu 0, 2 si 3 ca pid-uri in ordinea asta. Gresesc?LE : Am emotii sa nu fie init ala cu pid-ul 1. Edited October 7, 2011 by Andrei Quote
pyth0n3 Posted October 7, 2011 Author Report Posted October 7, 2011 (edited) Nimeni altul nu mai aduce afirma?ii pro sau contra?BIOS > GRUB > KERNEL > ?PROCESS? Edited October 7, 2011 by pyth0n3 Quote
M2G Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Cand sistemul booteaza se creaza un proces parinte care are PID 0. Este singurul proces care nu se creaza cu fork(). Dupa acest poces care mai este numit si swapper se creaza defapt procesul init care are PID = 1 si este parinte pentru toate celelalte procese care se creaza. 1 Quote
aelius Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 (edited) Salut, Pid 0 nu exista in Linux (sau nu este vizibil pentru ca nu este creeat prin fork(), cum spune M2G) iar pid 1 este init (ca si la FreeBSD sau Solaris). Pe FreeBSD, unde se respecta multe de la UNIX, exista pid 0 (primul process) care are chiar numele "[kernel]". Pe Linux, pentru o "vizualizare" mai buna, recomand 'pstree -a' In linux daca dai 'kill -9 1', moare totul. Edited October 8, 2011 by aelius 1 Quote
pyth0n3 Posted October 8, 2011 Author Report Posted October 8, 2011 sched este primul proces care ia viata dupa boot , vine gazduit de catre kernel si da viata unui nou proces child chemat init care poate fi definit ca tatal tuturor proceselor care iau viata dupa. 2 Quote
M2G Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Pai e corect si ce am zis eu. PID-ul primului proces e intradevar 0 dar numele lui poate sa fie swapper, sched... pentru ca se ocupa cu managementul memoriei. Probabil ca in sisteme diferite are alt nume. Oricum acel proces face parte din kernel si nu din modul utilizator. Dupa ce procesul init ia nastere acel proces swapper devine system idle process. E la fel si in windows.Exemplu: Quote
speedys Posted November 10, 2011 Report Posted November 10, 2011 BIOS > GRUB > KERNEL >INITinit care vine de la initiating,acesta intiaza sistemul de operare si toate procesle necesare,proces id (pid) 1. Quote