Jump to content
yo7cjf

dictionar intrebare

Recommended Posts

Posted

Sal

Ma refer la rezolutia monitorului, WW ( WiFi Way, e tot un Lin, sigur il stii, butoane alea afiseate pe display, cu care poti accesa o comanda) Nu ca asi fi vrut un powoff mai rapid, dar n-am stiut sa mai dau inca un CR si asteptam aiurea, practic intimplator am dat al 2-lea CR, care a rezolvat treaba.Privind rezolutia, eu prefer 800x600 si nu o pot seta ( in BT am 1280x1024, scrisu-i prea marunt si ma chinuie) In WW am o chestie mai grea,practic placa de retea e vazuta la "placi, retea" lucreaza,o pot folosi dar daca vreau sa vad si sa ma conectez la un Ap zice ca nu detecteaza nici-o placa inalambrica si imi arata doar placa wired. Pusa in mod mon lucreaza OK, dar ca wlan0 nu e ok (la BT,w7,Xp,Ubn e Ok, numai la WW nu-i ok) Ai vre-o idee ?! Am ca placa retea, un WiFI station ext pe usb.Cam astea-s deocamdata problemele mele.

Sanatate!

Posted

Pai ... sa o luam cu inceputul...

Pentru rezolutie : Modifica /etc/default/grub si seteaza rezolutia pe care o doresti, si xorg.conf care il gasesti in /usr/share/xresprobe/xorg.conf (sau cel putin aici e la mine) si modifica toate rezolutiile de acolo cu ce rezolutie vrei !

nu am lucrat cu WW... dar presupun ca foloseste tot aircrack impreuna cu alte tool-uri de automatizare ... nu prea pot sa te ajut ca nu stiu despre ce vb dar o sa incerc sa ma documentez in masura timpului de care dispun !

Poti incerca sa instalezi pe WW wicd network manager (sau poate preferi altul..) si sa incerci asa , sau poti incerca

ifconfig wlan0 up
iwlist wlan0 scan
ifconfig wlan0
iwconfig wlan0 essid "nume retea" channel 6 key parola
dhclient wlan0

Direct din consola...

Posted
Sal

O sa tin cont de sfaturi si poate am noroc, in WW asta wicd manager nu imi functioneaza si nu vede placa wireless, aici e buba. Multumesc de amabilitate.

Sanatate!

Mai mult ca sigur ca nu ai facut live-usb-ul cu wifiway ca lumea !

Acolo e buba ,cred eu.

Daca Matriux si BT se fac bootabile de pe stick cu ajutorul unor programele

cum e de ex unetbootin , wifiway se dezarhiveaza direct pe stick si devine

bootabil dupa ce activezi carpeta bootinst(asta daca ai windows pe hard)

Nu vad alta explicatie sa nu functioneze wicd....

Posted

Sal

Privitoor la wicd, a functionat la primele rulari, apoi a inceput sa dea rateuri, revenea daca scoteam si introduceam placa usb, (nu se pune problema cu live usb) comenzile din consola vad placa si functioneaza, numai wicd face figuri (dupa punerea in mod monitor, nu mai vede placa wireless) probabil sa fie ceva scame in soft si nu mai poata trece din mon pe wlan0 (comenzile din consola pot comuta placa) Posibil driverul plcii wifi station ext, (Ubiquiti) sa nu fie prea reusit, (am testat si o placa fara ext, tot de la ei si in Win era Ok dar in Lin nu a fost recunoscuta de nici-o distributie, care cu varianta ext au functionat, anomalie de neinteles, ambele placi fiind identice, deosebire doar mufa de antena, una are si alta nu) Posibil sa incurce si faptul ca folosesc modul persistance la WW (retine toate setarile si datele pentru urmatoarea bootare) Cind nu foloseam retinerea datelor rezolvam prin reintroducerea in usb si era vazuta din nou placa, in fine tot felu de ciudatenii.

Sanatate!