crs12decoder Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Cum demonstrez prin dubla incluziune ca:A U (A ? = A (A reunit cu (A intersectat cu = A) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Presupunem K = A ? BDin A ? B rezulta ca K este multimea formata din elementele care sunt atat in multimea A cat sunt si in multimea B. Cu alte cuvinte, Multimea K o sa fie formata numai din elemente care se gasesc in multimea A.Acum daca avem o multime Rez= A U K rezulta ca Rez este multimea formata din elementele lui A si elementele lui K luate fiecare o singura data. Cum K este formata doar din elemente ale lui A, dupa intersectia lui A cu alte elemente care se gasesc in A (K) Rez = A.Exemplu: A = {1,2,3}B = {4,2,5}K = {2}Rez = A U K = {1,2,3} U {2} = {1,2,3} = A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crs12decoder Posted November 17, 2011 Author Report Share Posted November 17, 2011 Presupunem K = A ? BDin A ? B rezulta ca K este multimea formata din elementele care sunt atat in multimea A cat sunt si in multimea B. Cu alte cuvinte, Multimea K o sa fie formata numai din elemente care se gasesc in multimea A.Acum daca avem o multime Rez= A U K rezulta ca Rez este multimea formata din elementele lui A si elementele lui K luate fiecare o singura data. Cum K este formata doar din elemente ale lui A, dupa intersectia lui A cu alte elemente care se gasesc in A (K) Rez = A.Stiu. E logic. Si mie mi se pare o stupizenie sa ma puna cineva sa demonstrez o chestie cat se poate de logica si de fireasca. Dar ce ai spus u mai sus nu e dubla incluziune.O multime A este egala cu o multime B daca A e inclusa in B si B e inclusa in A.Am reusit pana la urma sa gasesc singur o rezolvare.Deci avem de demonstratA U (A ? = APentru a demonstra asta, trebuie sa demonstram ca A U (A ? ? A si ca A ? A U (A ? Si avem:A ? A U (orice) => A ? A U (A ? .Avem prima parte rezolvata.Acum trebuie sa demonstram ca si A U (A ? ? APaiA ? Asi A ? B ? ADin astea doua rezulta ca A U (A ? ? ASi am obtinut ca:A ? A U (A ? siA U (A ? ? APrin dubla incluziune din astea doua rezulta ca A U (A ? = AStiu.. Si mie mi se pare stupid. Dar la partial degeaba ii facem desene si chestii cat se poate de logice. Trebuie sa demonstram asa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Mi se parea asa de evident ca aproape nu aveam ce sa zic sa demonstrez ca e asa. Nu stiam cum se demonstreaza prin dubla incluziune (sau nu imi mai amintesc) si de asta am mers pe logica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...