Nytro Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 [h=1]6 iunie, data la care lumea trece la IPv6[/h]de Liviu Petrescu | 18 ianuarie 2012Infrastructura Internetului este pe cale de a suporta un upgrade major. In data de 6 iunie 2012, Internet Protocol version 4 va incepe sa fie abandonat in favoarea lui IPv6. O mare parte dintre companiile telecom, dintre producatorii de echipamente de networking si dintre companiile de web au ales data de 6 iunie 2012 pentru implementarea IPv6, potrivit Slashdot. Versiunea actuala a Internet Protocol permite conectatarea la retea a aproximativ 4,3 miliarde de statii, numar ce se apropie rapid de limita superioara. IPv6 va "extinde" internetul, dar data de 6 iunie este doar primul pas. Operatorii telecom au promis ca minim 1% dintre utilizatorii rezidentiali vor incepe sa acceseze site-urile compatibile la aceasta data, numarul lor urmand sa creasca tot mai repede. Google, Facebook si Bing se numara printre companiile care sustin upgrade-ul rapid al infrastructurii internetului. Trecerea la IPv6 a fost testata pentru o zi de multe companii in data de 8 iunie 2011, dar cele mai multe au revenit la IPv4. De aceasta data, trecerea va fi ireversibila.Sursa: 6 iunie, data la care lumea trece la IPv6 | Hit.ro Quote
Ghett0 Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Merci de articol, cred ca voi frunzari mai des hit.ro, vad ca au niste articole mici si interesante. Quote
actunderdc Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Nu cred ca se va trece asa brusc cum se pare din titlul articolului. Nu e chiar atat de usor precum se pare. Nu toate routerele stiu IPv6, va fi nevoie de upgrade de firmware etc. Mult timp vor functiona in paralel. Si la rds, daca va logati pe site si va administrati contul, in unele orase aveti optiunea de a va configura parametrii pentru IPv6. Quote
Zatarra Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Neinteresant. Atat timp cat avem DNS poate sa treaca la orice IPv vor ei Quote