Jump to content
A9N

Studiu Salarii

Recommended Posts

Posted

Stiu ca s-a mai discutat despre salariile in domeniul IT insa vreau informatii de actualitate (preferabil de la persoane care au habar despre ce vorbesc).

Ideea e ca as vrea sa fac un internship la o firma ce cauta programatori Java/C# si Administratori de Servere.

Ca tot Romanul, vreau sa ma bag unde e mai bine. Ma intereseaza in general cam ce salarii se ofera in Romania pentru joburile mentionate mai sus.

Va rog sa nu exagerati si sa vorbiti doar in cunostinta de cauza.

// Imi cer scuze pentru topicul "useless" si pentru eventualele greseli de exprimare.

Posted

In primul rand alege ce iti place, chiar daca e ceva mai putin platit, e important. Nu vrei sa te chinui toata viata cu ceva ce nu iti place sa faci nu?

Apoi, nu te astepta la sute de milioane din Internship-uri. Mai mult de 15 milioane nu cred ca ai cum sa ei, eu stiu pe cineva care a fost in Internship la Adobe, baiat destept, si lua 14 milioane, cam asa.

Apoi, Java si C# sunt doua domenii total diferite, desi limbajele sunt practic inrudite. In Java cred ca ai lucra ceva mai low-level, in C# probabil trebuie sa cunosti bine .NET-ul, iar domeniile de aplicabilitate sunt total diferite. Java, nu numai ca e cross-platform si se poate executa pe Linux, ideea din spate este ca poate rula pe platformele mobile. Iar C# e pentru aplicatii mai comerciale, care doresc a fi facute mai rapid, dar cu un consum de resurse mai mare.

La fel, administrator de sistem poate insemna doua lucruri: administrator Linux si administrator Windows. Pe parte de Linux, trebuie sa stii la perfectie Linux, protocoale de retea si multe altele. Pe partea de Windows trebuie sa cunosti serviciile Microsoft, gen Sharepoint, sau Exchange Server.

Legat de castig, poti castiga bine sau prost in ambele, depinde cat de bine o duce firma la care te angajezi. Munca de sysadmin poate sa fie mai lejera, dar poti fi sunat la 3 noaptea in caz ca "x a spart un site" si sa fi nevoie sa repari problema.

Nu cred ca exista pe aici persoane care sa iti descrie ambele posturi, depinde mult de la firma la firma cat de mult trebuie sa muncesti, ce beneficii si salariu ai.

Posted

Despre C# iti pot spune eu ca am primit de curand un post full time la 700 euro/luna.

Anul 2 de facultate (deci nu l-am acceptat), doar 4 luni de experienta in domeniu, dar cunostinte bunicele ale platformei. Este adevarat, a trebuit sa am cunostinte bune si de c++ si de ASP.NET, m-a intrebat si de sharepoint...

Salariul pare bunicel, dar ca programator o sa ai si multa bataie de cap. Trebuie sa ai cunostinte mai largi ca admin, dar cand te gandesti ca poti avea zile intregi in care nu vei avea nimic de facut... E alegerea ta :)

Posted

Nu ma pot hotara pentru ca imi place atat programarea cat si administrarea de servere (cam in aceeasi masura).

Eu nu ma refer la salariile din perioada internship-ului... ci la salariile angajatilor cu norma intreaga.

Sunt deja an terminal la o facultate in domeniu si inca nu m-am hotarat ce vreau sa fac mai departe.

Defapt as avea nevoie de ajutor in alegerea jobului; avand in vedere ca imi plac in aceeasi masura, salariul ar fi cel care ar face diferenta.

Posted

Uite, iti mai dau eu un criteriu: peste 10 ani, cati administratori de sistem si cati programatori C#/Java crezi ca vor mai fi? Gandeste-te ca ar putea exploda cloud, deci mai putini administratori, sau ca ar putea fi tot mai multe firme cu retele de calculatoare (dar cele mici nu vor plati prea bine), sau ca windows ar putea da faliment, deci pa-pa C#... zic si eu :)

Posted

Cloud nu o sa explodeze intr-o era in care informatia costa bani. Ce firma in toate mintile si-ar da informatiile unui provider de cloud care se poate folosi de ele? SysAdmin-ul nu o sa dispara niciodata.

Zatarra lucreaza in domeniu si-ti poata da multe detalii. Eu sunt soon to be sys-admin pe windows dupa ce termin licenta la vara, desi oscilam intre baze de date si sys admin.

Ca programator daca te formezi, nu conteaza ca o sa dea chix un limbaj, atata vreme cat poti invata altul.(algoritmii nu se schimba decat sintaxa si niste chestii in background; daca ii stii pe aia, nu o sa ai probleme la adaptare)

Legat de salar, aici in Romania este variabil. Oricum, pana o sa primesti mult o sa iti trebuiasca cativa ani de experienta, nu te astepta la mult pentru inceput.