Maximus Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Este posibil folosind orice limbaj de programare sa caut o poza (poza1 = un patrat verde) in poza2 care contine .. sa zicem un print screen al desktop-ului ?Nu vreau nimic sofisticat, doar o indrumare.Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlachs Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Da, se poate, aici depinde si de complexitatea verificarilor tale, pentru chestii simple poti sa folosesti php(vezi functiile pentru imagini) si sa faci o harta a pixel-ilor si sa verifici in imaginea a doua daca se respecta harta respectiva.Pentru chestii mai avansate trebuie sa faci object recognitionEdit:Nu te lua dupa demisec, e prostesc exemplul lui Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ecou Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Cred ca am inteles ceea ce vrei tu dar dupa cum stii culorile "cam sunt multe" iar in cazul acesta ar trebui un program care sa recunoasca verdele de exemplu dupa rgb sau ceva iar in acel rgb sa zicem ar trebui sa ai o oarecare marja de eroare a culorii pe care i-o dai si tot asa. Nu stiu exact la ce iti este gandul dar daca vrei sa faci un program care sa-ti caute de exemplu pozele care contin culoarea verde cam ai de lucru pentru ceea ce am spus mai sus si pe deasupra gandeste-te cam ce ar trebui sa faca acel program ... sa ia toti pixeli la "puricat" din fiecare poza ceea ce presupun ca este foarte greu de realizat si pe deasupra la un calculator normal si la 1000 de poze cu o rezolutie 1600x1200 ti-ar lua cam 2 ore mai mult ca sigur pentru rezultate. Ceea ce vrei tu nu cred ca o sa se chinuie cineva sa faca deoarece investeste timp aiurea + nu prea ai la ce sa-l folosestiAm incercat sa explic pe intelesul tuturor ceea ce cred eu sper sa am dreptate (nu stiu programare deci nu o sa ma contrazic cu nimeni). RGB am scris asa ca pe inteles de html ca altfel nu stiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Poti folosi AForge cu C#. Ai un exemplu aici:https://rstcenter.com/forum/51277-c-finding-image-another-image-using-aforge.rst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut.hulub Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 un alt exemplu gasesti pe rst, pe prima pagina, la tutoriale, in "autentificare pe baza de amprenta" parca se numea, si mai era unu... cum sa spargi un captcha simplu.ambele se bazeaza pe image recognision. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...