Jump to content
dany_love

CE inseamna VPS?

Recommended Posts

salut all....ma puteti ajuta cu o informatie...aud tot felul de povesti despre un virtual private server....vad firme si web situri care vin cu fel si fel de oferte in privinta asta...in final...ce poti face cu un VPS?

vorbesc unele persoane ca iti poate mari viteza la internet...

pai eu daca am fibra optica de la rds de 100 mb/s ....cum mio poate mari?

tot asa pe o platforma de gaming romanesc..nu dau nume ca nu sunt aici sa fac publicitate...pai..

platforma a avut ceva probleme...delay mai exact cateva zile...iar in final super moderatorul a facut un post public...in care sia cerut scuze..ca unul dintre ""angajati"" flooda pe cineva de pe unul din porturile switch-ului cu 2 gb /s......daca noi in tara avem maxim 120 mb/s la upc parca...ce zice ala de 2 gb /s......este ceva ce imi scapa mie..?platforma e tinuta pe un vps..sau..?

ma rog..multumesc frumos..si sunt sigur ca aici sunt baieti destepti care ma pot lamuri cat de cat..

stima.

daca nu te lamureste Virtual private server - Wikipedia, the free encyclopedia atunci iti spun pe scurt

un server fizic (compus din mai multe procesoare, memorii, hdd-uri, etc) poate contine mai multe servere virtuale. aceste servere virtuale pot fi configurare sa se comporte ca un calculator real (fizic) cu anumite specificatii hardware (sa foloseasca x procesoare din cele existente pe masina fizica, x hdd-uri, x memorie etc...)

poti sa iti faci si tu un pc virtual pe calculatorul de acasa folosind una din aplicatiile gratuite de pe net gen virtual box, vmware player, ms virtual pc...

eu de exemplu in virtual pc testez softurile in care nu am incredere (care pot fi virusate de exemplu) astfel ca daca se intampla ceva imi pica doar pc-ul virtual, cel fizic (gazda) nu pateste nimic si asa sunt asigurat si nu am probleme...

un provider de internet (sau hosting) ofera vps clientilor pentru a se folosi de el ca si cand ai avea la dispozitie pc-ul fizic. avantaj pentru hosting e ca vinde mai multe vps clientilor avand la dispozitie mai putine servere fizice (castig mai mare la host si costuri mai mici)

te avantajeaza un vps doar daca ai o mica afacere si vrei sa administrezi tu serverul propriu, sau daca ai un site cu trafic si resurse destul de mari pentru a necesita un vps (care e mult mai ieftin decat daca ai inchiria un server fizic in colocatie)

V.P.S. = virtual private server, NU ITI POTI MARI VITEZA TA DE DESCARCARE SAU DE URCARE, ce ai auzit sunt numa prosti nestiutori jucatori de cantar-straik cu basini de haceri.

Un V.P.S. se comporta ca orice unitate fizica, chiar ca si computerul de langa tine, dar, diferenta este ca el nu este fizic, este virtual, el este emulat pe o masina fizica, fiind mai usoroara administrarea lui, adaugarea de componente virtuale, pot fi mult mai usor mutate, modificare, si mult mai ieftine decat masinile reale, dar si masina fizica trebuie sa aibe ceva "vân?" in ea.

Cat despre acea comunitate, si despre mesajul acelui moderator, ala ori nu stie ce vorbeste, ori se bazeaza pe publicul caruia i-se adreseaza cu mesajele alea si pe faptul ca publicu este prost si nu stie, ori sunt eu prost, dar din cunostintele mele nu exista/este improbabil asa ceva ca a da flood de pe un amarat de port-switch, in schimb despre viteza de internet, aia de 2 GB/s, da, exista, firmele care se respecta, si care chiar sunt de incredere, nu toti ratatii astia cu comunitatile lor de cantar-straic formate din mucosi de 12 ani hiecari din hartie creponata care ofera tot felul de servicii cum ar fi gazduire web, servere dedicate si alte bazaconii, au un centru de date unde tin masinile fizice pe care tin V.P.S.-urile, iar in centrele de date nu se baga internet de la UPC, sau firme de cartier, acolo se baga internet de mare viteza, de la firme specializate care au legaturi in toata Europa/lumea, si nu se baga doar 1 retea, ci minim 2(asa stiam).

Cum sa nu poti sa-ti maresti viteza ?

De exemplu eu am 100 Mbps in metropolitan si 10 Mbps in extern ... si imi iau un VPS tot din Bucuresti , pe care il folosesc pentru vpn tunneling , VPS-ul avand 50-100 Mbps in extern .

Eu o sa-mi maresc cu ~1 ms timpul de raspuns , pentru ca ma conectez la VPN ca si cum as fi in retea, dar nu mai am 10 Mbps in extern , am 50-100 .

@alexu: Deci, conform teoriei tale, daca-mi iau acu de la o firma din romania un server care este conectat la o retea de internet de mare viteza, sa zicem 2 GB/s si pun pe el un server VPN si ma conectez prin el, asta inseamna ca voi putea descarca fisierele cu aceeasi viteza ca si serverul, chit ca eu acasa am internet de la o retea de cartier pe care prind in cele mai bune zile cand nu ploua si nu este picata reteaua 100kb/s la descarcarea unui mp3?