Jump to content
giok123

ACTA revine cu alt nume - CETA

Recommended Posts

599760_498001856880403_1140745603_n.jpg

La doar o saptamana de la respingerea in Parlamentul European, ACTA se intoarce cu un alt nume, CETA, dar cu prevederi aproape identice actului original.

Michael Geist, unul dintre cei mai importanti specialisti canadieni in domeniul protectiei proprietatii intelectuale, sustine, intr-un articol pe site-ul sau MichaelGeist, ca Uniunea Europeana va adopta prevederile cele mai controversate din ACTA pe baza CETA, un acord economic Canada-UE.

Geist sustine ca acordul comercial dintre Canada si Uniunea Europeana seamana extrem de mult cu ACTA, iar prevederile incluse sunt tocmai cele care i-au facut pe membrii Parlamentului European sa voteze impotriva ACTA cu pancartele "Goodbye ACTA, Hello Democracy".

Sursa : Aproape incredibil: ACTA revine cu alt nume - CETA | Hit.ro

STOP C.E.T.A : ANTI C.E.T.A. | Facebook

Link to comment
Share on other sites

O sa se faca vreo 5-6 pagini de postari,cititi ceea ce a zis Neme si nu mai postati aiurea.

CAPITOLUL 2: ACTA-SOPA-PIPA & other shits

Internetul nu este liber de foarte mult timp. In Romania se permite interceptarea oricarui mijloc de comunicare de la telefon si pana la internet fara mandat si se face in stil mare de vreo cel putin 4 ani incoace.

Este normal ca atunci cand investesti bani, timp si resurse intr-un produs sa incerci stoparea piratarii acelui produs. Cretinii se plang de ACTA din cel mai pueril motiv. Ca nu or sa mai poata trage filme, muzica si jocuri gratis de pe torrente si ca aia de la haliud fac o gramada de dineros si ca de ce cer bani pe filme si ca si ca si ca. Pai ma baga-mi-as pula in mortii tai de orfan futut in cur. Inteleg sa nu cumperi Windows ca nu ai bani si esti prea vita ca sa inveti Linux. Dar daca nu ai bani ca sa vezi un film de ce gatu' matii stai in fata calculatorului sa tragi filme de pe torrente in loc sa te duci la munca? Pentru ca esti elev? Pune mana pe carte mai pula bleaga ca din Stapanul Inelelor si pornache nu ai ce sa inveti. Pentru ca nu ai cinema la tine in sat? Cu doar cativa euro care sunt echivalentul a maxim 2 pachete de tigari poti vedea zeci de filme noi HD in mod legal cu o intarziere de cateva luni de la aparitia lor. Si eu trag filme de pe net dar nu sunt atat de ipocrit incat sa ma plang ca proprietarii lor isi cer partea.

Explicatie pentru prostime: nu conteaza cati bani au producatorii de la Hollywood, conteaza ca ala e produsul lor in care au investit o gramada. Ei nu iti sunt datori tie cu filme moka. Ai bani, te uiti, nu ai bani, sugi pula sau tragi de pe trackere si iti vine garda la usa. Filmul respectiv fiind proprietatea lor il poti considera ca fiind bunul lor. Partea ca aia sunt plini de bani si e normal sa tragi totul moka e o aberatie de roman sarac si futut in cur. Daca ma-ta isi deschide magazin si face o gramada de bani am eu dreptul sa vin si sa ii iau un bax de Cola din frigider fara sa ii platesc? Ca doar face o gramada de bani. Si sa protestezi pe Filelist in comentarii, sau pe Facebook la caldura casei te face un penibil comod cu o parere nula referitoare la subiect.

In fine. ACTA este o aberatie de prost gust care va dispare din peisaj pentru ca asta e rolul propunerilor de acest gen, sa testeze reactiile oamenilor la ceea ce va urma si sa se imbunatateasca formularea lor pana ajung la o forma digerabila. Vom mai vedea asemenea proiecte si ne vom obisnui cu ele pana le vom accepta, mai ales ca vor avea o forma diferita gen "national security shit". Ma bucur totusi sa vad ca o multime de oameni cu capul pe umeri au iesit in strada sa ceara socoteala. Poate ca mai exista o mica speranta pentru omenire.

Edited by PassaMan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...