bc-vnt Posted October 25, 2012 Report Posted October 25, 2012 (edited) Ieri un coleg de pe forum mi-a recomandat un canal de mIRC (freenode: #ubuntu-ro ) pentru a invata cate ceva de acolo si de gasi raspunsuri la anumite probleme pe care le voi intalni cat lucrez cu LINUX , eu fiind incepator , am incercat sa descarc mIRC de pe internet , dar nu am reusit sa il instalez , asa ca m-am gandit, ar putea fii o metoda de a instala mIRC prin TERMINAl ( CTRL+T ) si da exista .Cum procedam ? Pai mai intai trebuie sa stim ce este IRSSI , apoi 2 comenzi pentru terminal , una pentru instalare si alta pentru rulare .Instalare : sudo apt-get install irssiAcum dupa ce am executat acesta comanda :sudo apt-get updateCe inseamna update ?dupa:sudo apt-get upgradeCe inseamna upgrade ?Dupa ce ati facut toate astea ,va va aparea asa :Install :Update :Upgrade :Pentru a rula si conecta la un server apoi canal :Pentru rulare : irssiPentru a te conecta la un server : /server irc.freenode.netPentru a te conecta la un canal : /Join to #ubuntu-roConectare la server :Conectare la canal :Daca dorim sa schimbam nick-name : /nick testSchimbare nick-name :Daca dorim sa " curatam " terminalul cu de tot ce s-a intamplat pana acum si sa ramanem doar cu postarea de mesaje ( stergem output )Stergere output :Sper sa va placa , acum invat , iar eu fiind incepator ceea ce invat dau mai departe , stiu sigur ca nu sunt singurul pe " teritoriul " LINUX . Edited October 25, 2012 by bc-vnt Quote
Xander Posted October 25, 2012 Report Posted October 25, 2012 IRC prin netcat FTW... cand am de intrat repede pe un mirc si mi-e lene sa instalez... netcat is your friend - protocolul IRC este human readable Quote
player81 Posted October 26, 2012 Report Posted October 26, 2012 De ce sa te chinui asa cand ai Xchat ??? Quote
bc-vnt Posted October 26, 2012 Author Report Posted October 26, 2012 De ce sa te chinui asa cand ai Xchat ???Mai mult ca sa ma obisnuiesc cu terminalul man , ca am folosit windows vreo 10 ani si ... sunt cam dependent , vreau sa ma dezobisnuiesc cat mai repede de interfata grafica . Quote
u0m3 Posted October 26, 2012 Report Posted October 26, 2012 De ce sa te chinui asa cand ai Xchat ???De exemplu il poti rula in screen si atunci te poti conecta pe ssh la cutiuta pe care ruleaza de oriunde si sa iti vezi de conversatii in siguranta. Quote