ionu7z Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Salut. Nu cunosc in acest moment niciun limbaj de programare si as vrea sa invat. Ce mi-as dori in cele din urma ar fi sa programez pentru Android. Cu ce ar trebui sa incep? Niste ebooks, carti, orice daca se poate sa-mi recomandati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin_darck Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Eu iti recomand asta : List of Videos for Android Application Development [video tuts]Dar si niste carti e bine sa citesti. Poate iti recomanda altcineva pentru ca eu nu stiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Invata OOP (Object Oriented Programming) si apoi treci la Java. In java se scriu multe aplicatii de Android. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Pentru a dezvolta pe android ai nevoie de Java.Iti recomand sa inveti java, sa stii chestiile de baza. Se recomanda sa stii si ceva OOP(paradigma de programare, nu limbaj).Ai aici o carte buna despre java. Este scrisa in limba romana: JAVA De la 0 la Expert[RO][stefan Tanasa][Cristian Olaru][stefan Andrei][Ed. Polirom - 2003].pdfAm uitat sa zic ca pentru a dezvolta pe android iti trebuie un calculator puternic deoarece emulatorul in care iti testezi aplicatiile e absolut ORIBIL de lent.Desigur, cel mai bine e sa ai un device pe care sa faci deploy in loc de emulator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boogy Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Cel mai usor este sa incepi cu Python si dupa acea poti trece la Java.Parerea mea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyois Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Nu conteaza neaparat cu ce limbaj incepi. Cel mai important e sa inveti sa gandesti ca un programator. Incearca Java/C++. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 omg, Java e DOAR OOP.C++ sucks nowadaysCartea care ti-a recomandat-o M2G buna cartea pana la un punct, chestii basic.Deja Jdk (Java Development Kit, framework-ul specific) ajunge pe la versiunea 8.Degeaba inveti toata cartea aia fiindca daca exersezi in Eclipse o sa-ti apara mai multe erori ca firele din cap.Incearca : Java the Complete reference - Herbert SchildtIvor Hortons Beginning Java ( Java 7 ed.) Wrox 2011.Sunt site-uri cu care poti cauta pdf-uri , Ebook PDF Search Engine , etc.PDF-uri care se axeaza pe programare Android nu stiu fiindca nu m-am interesat si nici nu ma intereseaza, dar presupun ca gasesti la tot pasul pe googleGasesti pe thenewboston - YouTube cum a zis si florin_darck. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiRobert Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 omg, Java e DOAR OOP.C++ sucks nowadaysCartea care ti-a recomandat-o M2G buna cartea pana la un punct, chestii basic.Deja Jdk (Java Development Kit, framework-ul specific) ajunge pe la versiunea 8.Degeaba inveti toata cartea aia fiindca daca exersezi in Eclipse o sa-ti apara mai multe erori ca firele din cap.Incearca : Java the Complete reference - Herbert SchildtIvor Hortons Beginning Java ( Java 7 ed.) Wrox 2011.Sunt site-uri cu care poti cauta pdf-uri , Ebook PDF Search Engine , etc.PDF-uri care se axeaza pe programare Android nu stiu fiindca nu m-am interesat si nici nu ma intereseaza, dar presupun ca gasesti la tot pasul pe googleGasesti pe thenewboston - YouTube cum a zis si florin_darck.C++ sucks ? De ce ? Argumenteaza, C++ rupe tot orice ai face, totul e facut din C++.P.S Daca ma loghez pe robert1995, zice ca m-am logat dar nu imi salveaza sesiunea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 c++ sux pentru ce ii trebuie lui.E mult de invatat ca sa ajungi sa programezi cu adevarat ca sa se vada rezultatele.(GUI)Spre exemplu , cunoscand doar Java poti sa-ti faci un joc 2D, 3D.Iar in C++ iti trebuie librarii suplimentare, directX, XNA, etc.Stiu ca C++ e mai puternic, dar pe parte de mobilitate ( rularea aceluiasi cod pe o gramada de platforme) Java (prin JVM ofc) este peste C++ , plus ca el vrea programare pe Android.Personal as prefera sa scriu mai mult ( asta doar de mantuiala, daca nu am un IDE bun) decat sa stau sa ma incurc in semne si alte sintaxe mai "aiurea".Daca inca imi amintesc bine, diferenta intre C++ si Java era doar de securitate, C++ fiind mai unsafe .(Wiki)Acum nu o sa stam sa ne certam care si cum , fiecare alege ce-i place si ceea ce crede ca i se potriveste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 omg, Java e DOAR OOP.C++ sucks nowadaysCartea care ti-a recomandat-o M2G buna cartea pana la un punct, chestii basic.Deja Jdk (Java Development Kit, framework-ul specific) ajunge pe la versiunea 8.Degeaba inveti toata cartea aia fiindca daca exersezi in Eclipse o sa-ti apara mai multe erori ca firele din cap.Incearca : Java the Complete reference - Herbert SchildtIvor Hortons Beginning Java ( Java 7 ed.) Wrox 2011.Sunt site-uri cu care poti cauta pdf-uri , Ebook PDF Search Engine , etc.PDF-uri care se axeaza pe programare Android nu stiu fiindca nu m-am interesat si nici nu ma intereseaza, dar presupun ca gasesti la tot pasul pe googleGasesti pe thenewboston - YouTube cum a zis si florin_darck.Poti sa scrii Java si procedural daca vrei. Cam inutil dar se poate.Daca vrei sa programezi pe android in viitor, cea mai buna alegere e sa inveti java. Sunt de acord ca sa cam schimbat JDK-ul de cand a aparut cartea si pana acum dar esentialul se poate inca invata foarte bine de acolo. Ca nu mai ai o clasa care se numeste Conn si Connection sau stiu e ce schimbari, nu e prea relevant. Asta se gasete pe net cu un simplu search pe google.In acea carte te ia de la 0 si te duce prin toti pasii pana in stadiul in care o sa poti sa scrii singur un program complex.Dupa ce stii cat de cat Java, te poti apuca si de android.Sa zici ca C++ sucks in zilele aste e o aberatie foarte mare!Ca sa nu deviez de la subiectul cu android. Incearca sa implementezi doar in java un algoritm de procesare a imaginilor. Chiar daca telefoanele din ziua de azi se apropie de performantele unui calculator desktop, timpul in care faci o operatie costisitoare cum este extragerea si crearea unui vector de trasaturi dintr-o poza sau video pentru detectia fetei, este mai mare decat timpul in care aceasi operatie ar fi fost facut utilizand C++ cu ajutorul NDK pentru android si folosind JNI.Mai mult, citisem undeva(nu mai am linkul) ca microsoft vor sa investeasca in viitorul apropiat multe resurse pentru a readuce la actualitate programarea C++. In 2015 se preconizeaza ca se va lansa o noua versiune de C++ de la microsoft care va schimba foarte multe in ceea ce priveste limbajul.Sa nu mai zic si de embeded programming... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert1995 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Exista un articol pe undeva care explica diferenta dintre aplicatiile C# si Java pentru Android, se specifica clar ca C# merge mai repede ca Java. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionu7z Posted December 26, 2012 Author Report Share Posted December 26, 2012 De PDF Download: Head First Java (2nd Edition) – by Katy Sierra and Bert Bates | Catzie.net Blog ce parere aveti? e ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malsploit Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 De PDF Download: Head First Java (2nd Edition) – by Katy Sierra and Bert Bates | Catzie.net Blog ce parere aveti? e ok?Toate cartile head first sunt foarte bune pentru incepatori Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3bunu Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 am luat si eu cartea multumiri pentru link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Exista un articol pe undeva care explica diferenta dintre aplicatiile C# si Java pentru Android, se specifica clar ca C# merge mai repede ca Java.Eight Reasons C# is the Best Language for Mobile Development | Xamarin BlogJAVA can suck my balls! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...