Jump to content
YoO_MaN

xss vs sqli

Recommended Posts

Prin XSS ai ca tinta browserul vizitatorului. Cu metoda asta ii furi cookie-urile unui user iar apoi le folosesti ca sa te dai el. (e doar un exemplu, dar poti face mai multe cu putina imaginatie)

La SQLi ai ca tinta serverul pe care este tinut situl, iar scopul atacului este, deobicei, sa extragi toti userii/parolele/emailurile din baza de date a sitului.

Exemple sunt multe peste tot. Cauta aici pe forum / google / youtube ca sigur gasesti. Cuvinte cheie: "xss tutorials", "sqli tutorials".

Edited by Sim Master

"1. Ac?iuni pentru care ve?i primi avertisment sau chiar ban: offtopic, post dublu(ave?i buton de editare), post inutil, redeschidere topic, insultare membru(atac la persoan?), nume topic inadecvat, informa?ie deja postat?, limbaj inadecvat(IRC style - sh, tz, CAPS, în culori sau analfabet total), avatare mai mari de 120x120px, semn?turi penibile, linkuri cu referrer, imagini dinamice în semn?tur?." =>nu stiu exact la ce te-ai referit..."nume topic inadecvat" sau "imagini dinamice în semn?tur?"..oricum daca este vorba despre a doua,am scos de la semnatura.Imi cer scuze ca nu am citit mai repede post-ul tau.

@Sim master,mersi mult.La inceput e mai greu. :)