Jump to content
scytalevsbijaz

proces Romtelecom

Recommended Posts

Sunt la cutite cu Romtelecom din cauza unui abonament pe care nu-l folosesc dar il platesc ... am angajat un avocat sa se uite pe contract si spune ca am ceva sanse dar ar mai trebui niste info sa atarne mai greu ... asa ca m-am hotarat sa-i dau in judecata si pentru securitatea informatiei pe langa problemele lor specifice de taxare a abonamentului.

Stie cineva daca s-a mai intamplat asa ceva adica daca s-a dat in judecata compania pentru modul dezastruos prin care inteleg ei securitatea personala incepand cu problemele specifice de securitate dintr-un modem ADSL (virusi prin client de e-mail, ddoes, info leak si SMB exploit prin firewallu lor hardware este perfect posibil ) mai sunt si problemele interne care ar trebui sa fie macar aduse la cunostinta utilizatorului cum ar fi parola admin/admin, wi-fi WEP din default si posibilitatea de a sparge la intamplare un router din plaja lor de ip-uri dinamica ... numai vorbesc de generatorul lor de parole WEP/WPA care a fost spart din 2010 - bagi mac-ul si gata parola de WPA ... deci situatia e mai mult decat praf e cumva comica daca stai sa te gandesti - oricine la orice ora te poate sparge chiar si vecinu de 12 ani numai zic de hackeri profesionisti.

Daca cineva are un sfat sau o parere pertinenta referitoare la situatia mea, va rog sa va exprimati deschis. La o adica ar putea sa impart viitoarele drepturi banesti care ar rezulta dintr-o intelegere cu cel care imi va oferi un punct de sprijin pentru acest proces. Chiar si un raport tehnic de la cineva care are expertiza in domeniu si bineinteles este dispus sa mi-l ofere pentru a-l inainta avocatului pentru initierea procesului ... nu cred sa ajungem in instanta deoarece caut o intelegere cu ei pentru o suma care nu va fi deloc modica in ideea ca am pierdut deja o suma mare din cauza lor si vreau sa o recuperez in acest fel.

Astept raspunsul vostru si multumesc anticipat pentru intelegere.

Link to comment
Share on other sites

Of...

Sa va spun cum sta treaba cu Romtelecom si multi altii(orange,etc), cand faci contract te angajezi ca pe x luni/ani sa folosesti serviciu, ei iti ofera niste servicii si niste "oferte".

Tu semnand contractul esti de acord cu termenii si "te angajezi sa respecti intelegerea", e urat cea ce faci tu, ai semnat un contract, vrei sa il reziliezi...platesti o suma si se rezolva.

Acum sa trecem la partea de securitate, toate echipamentele sunt produse de huawei sau cum naiba se numeste, ele vin default cu un user/pass, in manual le gasesti, ai posibilitatea sa le schimbi, iar nu e vina lor, ele sunt puse cu un scop, ca dobitocenia romaniei sa poata utiliza echipamentele.

Celelalte probleme... de asemnea nu au raspunderea sa iti protejeze anumite informatii care totusi sunt publice si nu ii intereseaza, afecteaza.

Deci, plateste si nu te mai plange

Edited by Vlachs
Link to comment
Share on other sites

As putea sa pun avocatul da nu se pricepe la domeniul asta ... mai curand poate cineva sa fi auzit sau ceva asem?n?tor iar despre reziliat ce sa zic - exact contractul il contest ca de aia am angajat avocat, logic nu? - cat despre urat sau nu pana la urma ei fac ceva foarte gresit si asta e problema principala.

Dobitocenia romanului are desigur un scop real - sa platesti pentru un serviciu competent si eficient. Cand astea nu exista si tu platesti in continuare poti fi mandru ca esti cu adevarat idiot. Probabil ca multi s-au obisnuit deja sa fie violati, virtual desigur si manipulati prin reclame si "oferte" pentru a contribui logistic si material la aceasta gasca de "recuperatori" corporatisti. Nu cumva era treaba lor sa cumpar un serviciu corect, sigur si performant cum este descris ? Desigur in contract nu scrie ca serviciul este "secure", infailibil sau cinstit scrie despre ce ii intereseaza pe ei nu pe mine. Nici nu exista asa descriere in contract e normal, ca doar nu sunt obligat sa cumpar de la ei. Dar politica lor exact urmareste - in a face un dumping pe piata tehnologica si de infrastructura in defavoarea securitatii si stabilitatii clientului.

Ar mai fi multe de spus despre prostia si incompetenta lor dar probabil multi sunt implicati de aceea nu mai insist. Probabil ca multi profita deja de pe urma lor deci romanul "cel de pe urma" a castigat se pare. La furat caciula suntem primi :))

Link to comment
Share on other sites

OFF: Eu am renuntat la contractul Clicknet de multa vreme si platesc atat cat folosesc. Insa nici asa nu e bine, am o line de telefon pe care dau 50 de lei lunar doar pentru ca e instalata si nu se vorbeste la telefon aproape deloc. Insa nu pot renunta la telefon si sa raman doar cu internetul ca asa au ei ofertele de tot cacatu. Pe langa asta preturile sunt destul de mari in comparatie cu RDS sa zicem.. Dau 40 de lei pentru o viteza mizerabila de 200 kb/s... Deci aproape 100 de lei lunar...

Locuiesc la tara si alta varianta nu am, decat Stick USB.. rahat ca alea merg si mai prost..

Acum astept sa se bage fibra de la RDS.. si sa ma scap de ei, mi-am promis ca iau tot echipamentul si il dau de toti peretii pe care ii am in casa :)

On: renunta la contract si nu te mai complica.. sfatul meu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...