Kwelwild Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 Google iti va inlocui toate parolele in viitor. Cum vrea sa iti securizeze conturileAsta e o veste buna pentru domnisoare si o veste "WTF?" pentru domni. Si pe buna dreptate.Google intentioneaza sa schimbe toate parolele utilizatorilor de internet si sa le simplifice astfel incat totul sa fie mai la indemana. La propriu.Business Insider scrie ca Google si cativa baieti de la MIT, pregatesc un inlocuitor de lux pentru parole: inelul.Purtat la deget, acesta ar urma sa functioneze wireless si sa elimine mesajul "introduceti parola pentru a va putea loga".Momentan, suna a SF, insa si Google Glasses sunau la fel in urma cu cativa ani. Business Insider pune insa punctul pe i in acest caz: "Totul suna perfect... atat sa nu va pierdeti inelul".Surs?: Google iti va inlocui toate parolele in viitor. Cum vrea sa iti securizeze conturile - www.yoda.ro Quote
TheTime Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 La mine-n firma s-a implementat un sistem de blocare automata a calculatoarelor in momentul in care proprietarul se departeaza la mai mult de 5 metri. Problema era ca utilizatorii plecau la baie/masa/plimbare si isi lasau diverse conturi deschise, acum pc-urile intra automat in modul sleep. Pe partea hardware, sistemul se bazeaza pe cartela de access in departament(care sta permanent la angajat) si un microreciver care verifica la ce distanta se afla cartela. Momentan se afla in faza de testare, doar pe un departament, dar cred ca proiectul va ajunge la maturitate pana in vara.Asadar astfel de tehnologii nu suna chiar atat de SF, dar cred ca reprezinta o paine buna de mancat pentru noi. Noi - cei care vrem sa ne bagam nasul in problemele de securitate. Quote
Cryo Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 Eu unul prefer ca parolele sa fie stocate in mintea mea .... e cel mai sigur acolo ...Presimt un val de exploituri wireless pentru chestii de-astea. Quote
yoyois Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 Porcarie. Inelul ala, ca orice alt dispozitiv de logare, contine O PAROLA!!! Eu daca reusesc sa-ti copii continutul inelului(folosind un stealer pe cititorul tau) ma pot loga nestingherit pe contul tau.La fel si cu biometrica.Cum spune si @Cryo asta nu va duce la securitate, ci mai degraba la un haos.Singura metoda de verificare a identitatii (descoperita pana acum) este informatia. (Fie ca e in cap, in picior, in vene, in amprente, in inel, sau in cartela). Quote
Sithalkes Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 La mine-n firma s-a implementat un sistem de blocare automata a calculatoarelor in momentul in care proprietarul se departeaza la mai mult de 5 metri. Problema era ca utilizatorii plecau la baie/masa/plimbare si isi lasau diverse conturi deschise, acum pc-urile intra automat in modul sleep. Pe partea hardware, sistemul se bazeaza pe cartela de access in departament(care sta permanent la angajat) si un microreciver care verifica la ce distanta se afla cartela. Momentan se afla in faza de testare, doar pe un departament, dar cred ca proiectul va ajunge la maturitate pana in vara.Asadar astfel de tehnologii nu suna chiar atat de SF, dar cred ca reprezinta o paine buna de mancat pentru noi. Noi - cei care vrem sa ne bagam nasul in problemele de securitate.Am vazut asa ceva, insa combinat cu un webcam, astfel incat sistemul recunostea user-ul.Chestia asta functiona in tandem, astfel incat "legitimatiile" care erau si cartele de acces rfid, sa nu fie lasate intentionat pe birou, pana angajatul o labarea in sala de relaxare sau la cafea. Quote