Jump to content
vasile.dickulescu

Facultate vizitare&pregatire

Recommended Posts

Posted

Salutare.

Vreau sa va intreb daca stiti ceva despre asta. Mai mult ma intereseaza sa vad cum arata facultatea, sali de clasa, si cativa dintre profesori cum predau decat lectiile in sine. Asadar:

1 aveti cunostinte daca este ceva prezenta pentru astfel de activitate?

2 daca tu (cel care citesti) te prezinti sau ai vrea sa "vizitezi" asa ceva lasa-mi un PM sau un reply aici si poate ne intalnim pe acolo

3 nu o dati in off topic ca Poli e mai buna, sau ca se face matematica multa sau orice altceva.

Site-ul facultatii este acesta: Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea Bucuresti

Multumesc:)

Posted

Vezi ca mai sunt discutii pe aceasta tema, s-ar putea sa gasesti lucruri utile pe acolo.

Salile sunt ultra-moderne, proiectoare touch-screen, wii si xbox-uri pentru elevii din spate care se plictisesc, tarfe in bai pentru baietii care vor o muie...

Scuze, eram ironic pentru ca sunt la porcaria aia de facultate si e cam nasoala.

E undeva intre Poli si ASE. Va sa zica se face mai multa programare, adica o sa faci C, C++, Java, Linux, Ruby sau PHP, mai multe, sunt cateva chestii utile, dar sunt si multe porcarii.

O sa ti se toarne matematica pe gat: algebra, analiza, ecuatii diferentiale si cine stie ce materii ale caror nume l-am uitat.

Facultatea arata putin deplorabil, dar ai noroc, e vara. Iarna insa e posibil sa trebuiasca sa stai cu cojocul pe tine.

Bancile nu sunt tocmai "pufoase", iar conditiile nu sunt tocmai excelente.

Exista insa si profesori buni. Exista si Cazanescu si alti profi pe care o sa te juri ca ii bati. Dar cred ca asa e peste tot.

Daca vrei mai multe informatii pune niste intrebari exacte si am sa incerc sa raspund, din punctul meu de vedere.

Posted (edited)

Am fost eu anul trecut de curiozitate la cursurile alea de 3-4 ori. Legat de prezenta, desi se tineau cursurile intr-un amfiteatru, aveam probleme in a prinde loc. Aveam pe cineva acolo care tinea unul si pentru mine. Merita sa mergi pentru a observa profii in primul rand, sa vezi cum se preda, cei de la mate sunt foarte smecheri...la info in schimb cred ca am avut eu ghinion cand m-am dus. Cladirea este deplorabila chiar si in comparatie cu poli, ca tine gandeam si eu la inceput (vizitat cica), dar mi-am dat repede seama ca amfiteatrul in care se tin cursule este cea mai frumoasa parte a cladirii. S-a intamplat sa merg cu 2 prieteni viitori medicinisti la Carol Davila...care este un palat....la propriu...aveau si sapun la baie..... .

Edited by passfig
Posted

@ Matt ai facut trolling si ai primit si cate un like...cat de awesome poti fi

P.S. locul tau e aici printre cei de nivelul tau

@ nytro...specific: nu am urmat profil mate-info deci nu am facut C, C++. Nu am invatat C pentru ca mie imi place mai mult latura web design, web development...da stiu ca la admitere se da C insa sper sa am timp sa invat in urmatoarele 3 luni.

Cu matematica ma inteleg destul de bine deci nu stiu ce probleme ar fi. Si cei de la UniBuc si cei de la Poli se vaita ca in primul an se face matematica multa (sau chiar numai matematica)

1 ce profil esti tu? ce diferente sunt intre profilurile matematica-informatica si informatica?ce recomanzi intre cele 2?

2 ai spus ca ASE<UniBuc<Poli....sa inteleg ca imi recomanzi Poli?la admitere la Poli se da matematica si fizica...la matematica sunt destul de usoare subiectele dar fizica nu am mai facut de pe a 7

3 multi care au terminat au dat cu parerea despre Poli ca "intra cine vrea, termina cine poate" adica la Poli e foarte strict + orar incarcat iar la Uni ar fi mai putin mai lejer in sensul ca ei iti fac introducerea intr-o anumita materie, te duc la un anumit nivel dar daca vrei sa avansezi e treaba ta

4 poate suna penibil dar este vreo diferenta intre cei care intra la fara taxa si cei cu taxa?admiterea (80%) e destul de usoara asa ca nu vad de ce nu as intra la fara taxa

5 poate proasta idee care mi-a fost inoculata e aceea ca:

vrei matematica si C te duci la Poli <--ceea ce eu nu vreau desi o sa fiu nevoit sa invat

vrei informatica pe alte ramuri te duci la Uni

6 legat de conditii nu trebuie decat sa imi aduc aminte ca traim in Romania ceea ce spune de la sine. Nu am asteptari de facultate europeana dar nici cum spuneau 2 persoane "stateai la ora cu grija sa nu iti cada tencuiala in cap"

7 am vazut ca ofera cazare la camin...care sunt conditiile/care este taxa/se merita sa stai la camin?

Oricum ai incerca sa spui ca urasti si poate regreti alegerea facuta pentru mine UniBuc e cam singura alegere:(

Posted

1. Eu sunt la info, diferenta e ca la mate faci aproape numai mate si nimic util (sunt de parere ca matematica e inutila). Recomand categoric informatica.

2. E un fel de ordine a cat de simple sunt lucrurile: la ASE e cel mai lejer si e plin de bagaboante, nu esti stresat insa nu inveti nici foarte multe, la universitate e undeva pe la mijloc, te chinui putin pe la examene dar inveti cate ceva, desi iti baga pe gat chestii naspa, la Poli e naspa, ai probabil o zi in care ai 12 ore, prezenta pe la facultate e aproape obligatorie, am inteles ca examenele se iau greu, de mentionat ca inveti mai mult "electronica" si mai putina programare decat la universitate

3. La toate facultatile se predau in detaliu materiile, daca esti atent si iti place, o sa mergi spre titlul de "avansat" in acel domeniu, in special daca lucrezi "extra" la diverse proiecte sau mai stiu eu ce. De exemplu, la C++, o sa inveti o gramada de chestii minore de care te poti lovi desi te gandesti ca nu o sa te ajute cu nimic, eu m-am intalnit cu multe astfel de lucruri.

4. E mai mult fitza sa intri la cu taxa, sa nu iti faci griji ca "treci la cu taxa"... Nu vad rostul in a plati acea taxa, in special pentru ca sunt de parere ca nu se merita. Putina mate si putina info si ai toate sansele sa intri, cand am intrat eu s-a intrat cu 5 la universitate.

5. O sa faci si aici C/C++, Java, PHP, Ruby, HTML/CSS/Javascript, ASP, Oracle. Sunt multe lucruri utile pe care le poti invata, e mai nasol ca trebuie sa treci si examene ca "tehnici de simulare" si "exuatii diferentiale" si alte porcarii la care am restante si nu le vad rostul.

6. Nu ai nevoie de fotoliu, cafea/bere si femeie langa tine pentru a invata. Acele bucati de lemn sunt de ajuns, nu asta e important, importanti sunt profesorii si inca sunt cativa profesori care vor de la studenti sa invete si ii ajuta cum pot. Sigur, este si Cazanescu care trebuia sa se pensioneze de 360 de ani, insa trebuie sa traga si el niste bani de undeva...

7. La camin o sa coste cam 100-120 RON pe luna, ceea ce nu e deloc mult, mai ales ca nu mai platesti si intretinere. Sigur, o sa platesti netu, dar nu cred ca asta e o problema. Conditiile difera de la camin la camin, exista caminul A1 care arata ca un hotel de lux cu interior foarte ok, caminele din Grozavesti sunt misto, depinde ce pretentii are fiecare. Eu am stat un an la camin si cred ca a fost cel mai frumos an din viata mea. Ca student consider ca trebuie sa stai cel putin un an la camin.

Eu initial dadusem la ATM (Academia Tehnica Militara), insa cum matematica si fizica nu sunt punctele mele forte am picat desigur examenele scrise. Universitatea era a doua optiune, insa nu imi pare deloc rau ca am intrat. Nu sunt multumit de facultate din motive personale, consider ca se poate mult mai bine, insa daca ar fi sa aleg din nou, probabil tot la Universitate as veni. Bine, master-ul probabil o sa il fac la bagaboante la ASE.

Daca mai ai intrebari, posteaza aici, si o sa raspund.

Posted (edited)

Eu sunt la poli la calculatoare.

Despre admitere:

Se da matematica de cacat, gen: rezolvati ec. de gradul 2, calculati derivata functiei f(x)=x^2, calculati determinantul matricei.

La fizica e putin mai greu in sensul ca trebuie sa inveti mecanica, curent continuu si termodinamica. Si problemele sunt cam ca la bac.

Despre facultate:

E foarte greu pentru ca:

1) Ai extraordinar de multe teme foarte foarte grele, teme cu deadline ce trebuie respectat, teme la care trebuie sa-ti mananci toti nervii sa te gandesti si noaptea inainte sa dormi la cum dracu ai putea face un anumit rahat sa functioneze, teme pentru care aloci intre 20 si 80 de ore bucata. Sunt semestre in care ai doar 4 teme, semestre in care ai 12 teme.

Temele in principiu se dau doar la materiile ce tin de informatica. Gen: USO,PC,PA, etc.

2) Examenele in principiu sunt grele... adica daca dai examen la o materie, incearca sa intelegi mai bine exact ce este cel mai greu din materia aia. Treci peste lucrurile simple ca sigur nu ti le da. Cu toate astea, sunt unele examene la care profesorii dau doar anumite tipuri de subiecte, deci te poti axa doar pe o parte mai restransa a materiei. Asta cam in 30% din examene.

3) Ai laboratoare la care te puncteaza. Gen: vine laborantul, iti spune: "Faceti laboratorul", si tu ai 2 ore sa-l faci si la sfarsit te corecteaza. La inceput laborantul iti prezinta niste chestii foarte generale despre problemele tale, chestii care nu prea te ajuta la implementare, partea buna e ca poti mereu sa-l chemi sa te ajute si sa-ti explice.

4) In principiu cursurile nu sunt obligatorii. Sunt unele cursuri la care trebuie sa te duci pt ca se face prezenta, alte cursuri la care te duci pentru ca iti folosesc.

5) Daca faci mai mult de 2 absente la laborator, nu intri in examen.

6) Daca nu reusesti sa faci mai mult de 50% din activitatea din timpul semestrului (lucrari la laborator, note teme, note activitate laborator), nu intri in examen.

7) Daca nu intri in examen, e ca si cum n-ai fi facut materia aia deloc. Nu ai voie sa dai examen nici macar in toamna, refaci materia anul urmator cu studentii din anul anterior, exact ca ei.

8) Poti avea, intr-adevar, zile in care ai 12 ore efectiv. Dar asta maxim o data pe saptamana si asta daca te duci la toate cursurile. In principiu ai in total in jur de 35 ore/sapt.

Edited by crs12decoder
  • Upvote 1