Jump to content
Matt

Vrei sa navighezi in siguranta? Vezi care e cel mai sigur browser

Recommended Posts

?mmid=fe070161616e87a673

Compania independenta de cerecetari in domeniul IT, NSS Labs, a dat publicitatii rezultatele unui studiu, in urma caruia s-a constatat care este cel mai sigur browser pentru navigarea pe internet.

In timpul cercetarii amintite, browserul Internet Explorer 10 a recunoscut cel mai mare numr de site-uri suspecte, comparativ cu celelalte browsere testate, trimitand atentionari catre utilizator, noteaza Tech News.

Browserul Microsoft, de asemenea, ne anunta extrem de repede daca site-ul pe care vrem sa-l deschidem este periculos pentru siguranta calculatorului nostru. Cercetarea a fost desfasurata intre 13 martie si 19 aprilie 2013.

Eficacitatea sistemului de siguranta a browserelor a fost testata, utilizandu-se 754 de linkuri care duceau catre pagini suspecte. Expertii au incercat, in acelasi timp, sa intre pe aceleasi site-uri suspecte, fiecare browser testat avand la activ 18.000 de incercari. Computerele au functionat cu ajutorul sistemului operational Microsoft Windows 8 Enterprise.

Internet Explorer 10 s-a dovedit a fi cel mai eficient si cel mai sigur, descoperind 99,96% din link-urile suspecte. Pe locul doi s-a situat Google Chrome cu o eficacitate de 83,16%. Safari, al celor de la Apple, si Firefox 19 ocupa locul trei, respectiv patru, cu indicatori de 10,15% si 9,92%. Opera 12 detecteaza site-uri suspecte in doar 1,87% din cazuri.

A reiesit ca Firefox si Safari blocheaza 1 din zece site-uri suspecte. Asta inseamna ca celelalte noua trebuie sa fie oprite cu ajutorul antivirusului instalat pe computer. Chrome opreste 8 din 9 accesari, in timp ce lui Explorer 10 ii scapa doar 4 site-uri din 1000. Utilizatorii de Opera sunt practic fara aparare, arata analiza NSS Labs.

In toate cazurile, browserele il atentioneaza pe utilizator despre faptul ca site-ul pe care umreaza sa il viziteze poate provoca daune calculatorului, insa nu pot bloca accesul vizitatorului. Aceasta cercetare nu e singura care stabileste ca Internet Exoplorer este cel mai sigur browser. In septembie 2012, NSS Labs a desemnat toate cele nou vesriuni ale browserului ca fiind cele mai sigure. Internet Explorer s-a dovedit a fi si cel mai mic consumator de energie.

Sursa Ziare.com

Link to comment
Share on other sites

Ati ramas cu ideea invechita cum ca IE e un jeg. Nu mai e asa.

Da, apar probleme de "Code execution" in IE, insa ceea ce nu intelegeti, e ca apar si in alte browsere, Firefox si Chrome, doar ca acolo se repara mai repede si fara sa fie asa vizibil. (acele Bug Bounty sunt de vina...)

Legat de programarea web, sa va zic un lucru pe care l-am patit acum ceva timp.

1. Fac si eu o pagina HTML, de 2 lei, ca nu ma pricep

2. Pagina se vede ok in toate browserele mai putin IE

3. Constat ca problema e un atribut CSS (nu mai stiu care)

4. Citesc in STANDARD si vad ca acel atribut e READ-ONLY iar eu incercat sa il modific

5. Ajung la concluzia ca IE e singurul browser ce tinde sa respecte standardele. Celelalte browsere sunt mai "prietenoase" cu programatorii slabi si permit o gramada de lucruri care nu ar trebui permise. Daca o pagina nu se vede ok in IE, e vina voastra, nu a IE-ului. Cititi standardele si o sa va convingeti.

Revenind la partea de "safety", e cam aiurea ce s-a luat in considerare, cu acele link-uri blocate. Da, partial sunt de acord, adica in mod cert e o ramura care trebuie luata in considerare cand se compara niste browsere din punctul de vedere al securitatii, dar NU E SINGURA.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...