BestUsernameEver Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Salut,Recent mi-am cumparat un router TP-Link pentru a avea net pe laptop, telefon si PC. Am observat ca pot accesa netul de pe laptop, telefon si PC in acelasi timp si cu acelasi IP.Sunt un utilizator incepator, dar stiu ca nu se poate accesa internetul de pe 3 dispozitive care au acelasi IP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ai o singura iesire la internet, cea din router.In afara de asta ai 3 ip-uri locale care sunt manageriate de routerul tau. Practic ai o retea care are ca punct de acces acel router. In acea retea nu o sa poti sa ai 2 ip-uri identice. Dar in internet iesi pe o singura interfata (cablul care il bagi in router), astfel ca toate acele ip-uri locale sunt rutate catre ip-ul real. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
co4ie Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) Routerdaca deschizi un cmd in windows si scrii "ipconfig /all" sau o consola in linux si scrii "ifconfig" vei observa ca ip-ul alocat nic-ului este unul diferit fata de cel dat de LINK ... routerul iti creaza un lan cu un alt set de ip-uri fata de cel alocat de isp-ul tau... Edited August 12, 2013 by co4ie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekeeu Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) RouterE mai simplu in romana, Ruter - Wikipedia Edited August 12, 2013 by dekeeu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...