Jump to content
Nytro

Reclamele ne pot bombarda in somn. Se intampla deja in Germania. VIDEO

Recommended Posts

[h=1]Reclamele ne pot bombarda in somn. Se intampla deja in Germania. VIDEO[/h]

Pasagerii care merg cu trenul si-si sprijina capul de fereastra sunt treziti de o voce care le prezinta un nou produs sau serviciu.

Si mai mare le e mirarea atunci cand isi dau seama ca doar ei aud mesajul. Tehnologia care face totul posibil se numeste "conductie osoasa"si, in urmatorii ani, ar putea fi prezenta in majoritatea trenurilor si autobuzelor, potrivit stirileprotv.ro.

Cu gandul la navetistii care locuiesc in suburbii, o agentie de publicitate din Dusseldorf a venit cu o propunere inedita. "Fereastra vorbitoare", care parca ar comunica telepatic, numai cu cei care-si ating capul de geam.

Din senin, pasagerii carora capul le aluneca in somn si se sprijina de fereastra aud un mesaj publicitar. Cand isi dau seama ca geamul le "vorbeste", majoritatea verifica reactia celor din jur. Sunt cu adevarat surprinsi cand isi dau seama ca sunt singurii din vagon care aud mesajul.

Totul e posibil datorita unui mic dispozitiv plasat pe fereastra, programat sa vibreze cand simte o presiune. Sebastian Hardieck, departamentul de creatie: "Un os din corp vibreaza, iar urechea interpreteaza apoi acele vibratii cu frecventa inalta si le transforma in sunet. Iti apropii capul de fereastra si nu auzi niciun sunet, dar urechea parca tot le aude... Este foarte interesant."

Tehnologia se numeste "conductie osoasa" si permite transmiterea sunetelor prin vibratia oaselor craniene. Desi unii sustin ca asa arata publicitatea viitorului, nu toata lumea e incantanta de idee.

Matthias Oomen, asociatie pentru transportul public: "Nu ne amuza deloc ideea unei ferestre care vorbeste. Transportul public are multe avantaje, iar unul dintre ele e ca poti calatori linistit. Problema aceasta e la fel de importanta precum pretul biletelor sau siguranta pasagerilor."

Ideea face valva deocamdata doar pe internet, dar doua treimi din comentariile adunate sunt negative. Unii chiar cer boicotarea companiilor care vor folosi o astfel de tehnologie pentru a-si promova produsele.

Sursa: Reclamele ne pot bombarda in somn. Se intampla deja in Germania. VIDEO - www.yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...