Jump to content
FoxKids

Problema ubuntu 10.04

Recommended Posts

Salut , am instalat sistemul de operare Linux Ubuntu 10.4 deoarece vreau sa folosesc un calculator pentru teste..Sa invat mai bine Linuxul.

La instalare mi-am creat un user nou. Dupa instalare m-am logat pe userul noi , dar nu are permisiuni egale cu root-ul , vreau sa ma conectez pe root si imi spune parola gresita cand puna parola care am puso la user..

Ma gandesc acum ori nu exista nici un cont de root , ori are o parola defoult care eu nu o stiu , cine ma poate ajuta si pe mine cu aceasta problema ,

Si daca nu cer mult as mai dori un tutorial pentru ubuntu cum sa pornesc SSH-ul (Sunt cam incepator in materie de LINUX) o iau de la 0 dar stiu ca voi invata ceva.

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Daca ma poate ajuta si pe mine cineva aici sa nu mai fac thread nou. Deci pe scurt azi am instalat pentru prima oara Ubuntu 10.04, merge totul brici numai jack-ul audio nu functioneaza, sunetul il aud prin difuzorul mic din unitate. Am tot frecat la drivere audio incat acum nu mai merge nici alsamixer in terminal, primesc asta " alsamixer: relocation error: alsamixer: symbol snd_mixer_get_hctl, version ALSA_0.9 not defined in file libasound.so.2 with link time reference ". In sistem-> preferences-> sound iarasi nu am rezolvat nimic, La hardware nu am nici o optiune. Vreo rezolvare?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...