Twiff Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Salut baieti.As vrea sa imi cumpar un procesor si o placa video dar as vrea prima oara sa imi spune-ti daca le pot folosi pe placa mea de baza. Nu ma pricep deloc la ce e legat de hardware si m-am gandit sa cer un sfat inainte sa cumpar, nu as vrea sa dau banii aiurea. Placa mea de baza este : ASRock N68-VS3 FX ( descriere ). As vrea sa cumpar aceasta placa video ( link ) si procesorul acesta ( link ) . Vreau doar sa stiu daca le pot folosi pe aceasta placa de baza. Va multumesc frumos. Quote
nedo Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 In mare parte ar trebui sa fie compatibile.Pe pagina cu procesoare compatibile cu placa ta de baza aici spune ca procesorul este compatibil, acesta fiind trecut cu denumirea FD6300WMW6KHK(este denumirea data procesorului care se vinde singur, fara cooler si fara alte accesorii(aka tray)).Denumirea procesorului box este FD6300WMHKBOXInformatii suplimentare despre procesor aici. Cat despre placa video, nu este o placa videoa extrem de puternica, deci slotul pci-expres al placii de baza ar trebui sa fie suficient. Quote
SilvaDark Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Eventual sa verifice daca trebuie sa-si faca update de BIOS pentru a recunoaste noul procesor. Se mai intampla la unele placi de baza. Quote
Twiff Posted November 12, 2013 Author Report Posted November 12, 2013 Am uitat sa va intreb, ar trebuii sa pun si alta sursa daca schimb procesorul si adaug placa video ? Am o sursa de 450w. Quote
nedo Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 daca este o sursa de 450 no name, da, probabil ar fi bine sa iei fie una de marca de 450 cu o eficienta ridicata, de 80% sau mai mult, sau una no name dar mai puternica 500-600w Quote
TheTime Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Ce sursa ai? De cine e produsa? Un model mai exact? Ar trebui sa faca fata la ce vrei tu sa pui acolo.In schimb, ai grija, placa video e cam slaba in comparatie cu procesorul, deci va fi putin dezechilibrat sistemul. Daca esti gammer, placa video te va limita. Daca nu, toate frumoase. Quote
Twiff Posted November 12, 2013 Author Report Posted November 12, 2013 Probabil e No Name cred aveam sursa cand am cumparat carcasa ( LINK ) . @TheTime ce placa video/procesor imi poti recomanda ? Nu as vrea sa cheltui foarte mult, in jur de 800-850 ron. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Quote
Raoul Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Schimba-ti sursa, cu siguranta e una no-name.Sursa Sirtec - High Power Element PLUS 500W - PC GarageDSSRZSF8 - voucher 1% discount. Nu e mult dar... Quote
Twiff Posted November 12, 2013 Author Report Posted November 12, 2013 Deci imi recomandati sa schimb si sursa ? Cred ca o sa las deocamdata placa video onboard si voi cumpara procesorul si sursa si va ramane pe viitor placa video. Quote
SticKyWoX Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 Deci imi recomandati sa schimb si sursa ? Cred ca o sa las deocamdata placa video onboard si voi cumpara procesorul si sursa si va ramane pe viitor placa video.Glumesti, nu? Nu lasa placa video onboard, ca faci celelalte modificari degeaba. Am fost in situatia ta, am mers cu placa video onboard mai bine de un an, si dupa ce mi-am luat alta deja eram in rai.Ia-ti neaparat placa video, o sa vezi diferente mari. Quote
Sithalkes Posted November 12, 2013 Report Posted November 12, 2013 (edited) Daca iti iei placa video, ia una cu ddr5.Momentan placile video radeon seria 7xxx ofera cel mai bun raport calitate/performnta/pret/consum. Daca iti iei un radeon 7750/7770 cu ddr5, nu va fii nevoie sa schimbi si sursa.Daca ai nevoie de CUDA, mergi pe nvidia, nici seria 6xx nu consuma mult, iti duce sursa, chiar asa pleznitoare cum este.Ca si idee, mai asteapta putin, vine black friday, si vor fii ceva reduceri de pret. Edited November 12, 2013 by Sithalkes Quote
nedo Posted November 13, 2013 Report Posted November 13, 2013 In bani pe care ii ai tu, poti sa iei sursa asta sau de aici. Din comentariile de pe pcgarage va duce procesorul tau, iar placa video consuma mai putin decat cea pe care o are cel ce a comentat acolo. Deci ar trebui sa fie ok. Buget total : 897 Quote
addynvk Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 salut! as dori sa stiu daca pot schimba un processor: pentium cu un pentium 4 Quote
Sithalkes Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 salut! as dori sa stiu daca pot schimba un processor: pentium cu un pentium 4Foloseste CPU-Z CPUID - System & hardware benchmark, monitoring, reporting si verifica ce fel de socket ai la procesor.Apoi, uita-te pe manualul placii de baza, ce procesoare suporta bios-ul.Poti schimba un procesor doar cu altul cu acelas socket. Quote
nedo Posted November 18, 2013 Report Posted November 18, 2013 @addynvk depinde de mai multe chestii. Depinde ce placa de baza ai, depinde ce procesor pentium aveai inainte. Da mai multe detalii te rog. Quote