Domnul.Do Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Descrierea proiectului:#######################Doresc sa deschid un proiect , sub denumirea MeMe-Me , bazat pe un principiu al creierului uman care prin cuvintele mele spune ca orice stim vizual care se repeta este mai usor de acceptat/retinut decat unul care nu se repeta.Acest principiu este folosit in publicitate si dupa cum se observa este si conceptul internet meme-ului .Ca si o metoda de a incerca principiu, am ales acest post . Nu sunt autorul acestui post si chiar doresc sa il promovez intr-un mod international poztitiv. Intentia mea este prin imaginea lui sa promovez logica InfoSec-ul destinat publicul larg care nu detine cunostiintele noastre ale internetului .Anatomia proeictului :#######################Un internet meme este o imagine macro structurata pe principiul haiku:1)Primul text2)Imagine3)Al doilea textPrimul text si imaginea trebuie sa se repete in fiecare instanta a meme-ul , unde al doilea text se foloseste pentru a transmite mesajul dorit.In general alcatuirea textului este bazata pe fontul Impact cu toate caracterele in Caps Lock cu o marine a fontului mare si culoarea alba cu un outline-er negru.1) Prima linie este un text care defineste principala nisa a imaginei.Poate sa fie o intrebare , o exclamare sau un raspuns.In acest caz se poate folosi : Only for the record2) Imaginea este fingerprint-ul si este in stransa legatura cu primul text.Este deseori formata din principala nisa a meme-ului pe un background simplu pentru o editare mult mai eficienta , fara a corupe aspectul prin procesul de pozitionarea a textului.In acest caz se pot folosi nisele : tech , security , developer , not bukkake , infosec news , tip&tricks , surprinse , curiosity , wtf .3) Al doilea text este cel mai important , prin care se poate transmite mesajul dorit . Este dinamic si poate sa fie raspunsul sau continuarea primului text .In acest caz se poate folosi : You say this meme is only a social experiment?Propagarea proiectului:#######################Principala cheie a procesul de propagare este mediezarea selectiva in domenile trend-ului "meme", precum: 9gag.com , imgur.com , reddit.com sau cel mai influentabil 4chan.orgDar se poate posta si in retele de socializare si in forumuri ca si un raspuns sau o evedientiere a unui comentariu .Metodologia proiectului:#######################Desigur acest proiect este in timpul liber si nu stiu daca se va vedea rezultate , dar este bazat pe comunitate .Se vor discuta in acest thread alternative in procesul de formare a meme-ului (alta imagine , alt context , s.a.), dar NU se va trece la medietizare daca nu avem o idee exacta cum va arata meme-ul si ce trebuie sa transmita .Odata conceput, se va trece la procesul de postare progresiva in domenile respective.Finalizarea proiectului:#######################Se va face in 4 etape:1) Se merita un astfel de proiect?2) Intocmirea mesajul principal care trebuie sa trasmita acest meme ( Nisa cat si primul si al doilea text).3) Realizarea imaginei.4) PropagareaInformatii aditionale:#######################Internet Meme :https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_memeImage Macro : https://en.wikipedia.org/wiki/Image_macroHaiku : https://en.wikipedia.org/wiki/Haiku Quote
Silviu Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Hmm, la o prima vedere pare interesant, asteptam sa vedem si partea practica! Quote
LichValue Posted November 14, 2013 Report Posted November 14, 2013 Da, mem-urile au devenit virale in ultima vreme.Este plin internetul si retelele de socializare de astfel de imagini, care, cred si eu ca pot influenta subconstientul, si sunt o puternica arma manipulativa in mainile unui marketer inteligent. Quote