Jump to content
Domnul.Do

Proiectul : MeMe-Me

Se merita un astfel de proiect?  

15 members have voted

1. 1. Se merita un astfel de proiect?

• Da
      9
    • Nu
      6

Recommended Posts

Posted

Descrierea proiectului:

#######################

Doresc sa deschid un proiect , sub denumirea MeMe-Me , bazat pe un principiu al creierului uman care prin cuvintele mele spune ca orice stim vizual care se repeta este mai usor de acceptat/retinut decat unul care nu se repeta.

Acest principiu este folosit in publicitate si dupa cum se observa este si conceptul internet meme-ului .

Ca si o metoda de a incerca principiu, am ales acest post .

Nu sunt autorul acestui post si chiar doresc sa il promovez intr-un mod international poztitiv. Intentia mea este prin imaginea lui sa promovez logica InfoSec-ul destinat publicul larg care nu detine cunostiintele noastre ale internetului .

Anatomia proeictului :

#######################

Un internet meme este o imagine macro structurata pe principiul haiku:

1)Primul text

2)Imagine

3)Al doilea text

Primul text si imaginea trebuie sa se repete in fiecare instanta a meme-ul , unde al doilea text se foloseste pentru a transmite mesajul dorit.

In general alcatuirea textului este bazata pe fontul Impact cu toate caracterele in Caps Lock cu o marine a fontului mare si culoarea alba cu un outline-er negru.

1) Prima linie este un text care defineste principala nisa a imaginei.

Poate sa fie o intrebare , o exclamare sau un raspuns.

In acest caz se poate folosi : Only for the record

2) Imaginea este fingerprint-ul si este in stransa legatura cu primul text.

Este deseori formata din principala nisa a meme-ului pe un background simplu pentru o editare mult mai eficienta , fara a corupe aspectul prin procesul de pozitionarea a textului.

In acest caz se pot folosi nisele : tech , security , developer , not bukkake , infosec news , tip&tricks , surprinse , curiosity , wtf .

3) Al doilea text este cel mai important , prin care se poate transmite mesajul dorit .

Este dinamic si poate sa fie raspunsul sau continuarea primului text .

In acest caz se poate folosi : You say this meme is only a social experiment?

Propagarea proiectului:

#######################

Principala cheie a procesul de propagare este mediezarea selectiva in domenile trend-ului "meme", precum: 9gag.com , imgur.com , reddit.com sau cel mai influentabil 4chan.org

Dar se poate posta si in retele de socializare si in forumuri ca si un raspuns sau o evedientiere a unui comentariu .

Metodologia proiectului:

#######################

Desigur acest proiect este in timpul liber si nu stiu daca se va vedea rezultate , dar este bazat pe comunitate .

Se vor discuta in acest thread alternative in procesul de formare a meme-ului (alta imagine , alt context , s.a.), dar NU se va trece la medietizare daca nu avem o idee exacta cum va arata meme-ul si ce trebuie sa transmita .

Odata conceput, se va trece la procesul de postare progresiva in domenile respective.

Finalizarea proiectului:

#######################

Se va face in 4 etape:

1) Se merita un astfel de proiect?

2) Intocmirea mesajul principal care trebuie sa trasmita acest meme ( Nisa cat si primul si al doilea text).

3) Realizarea imaginei.

4) Propagarea

Informatii aditionale:

#######################

Internet Meme :https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_meme

Image Macro : https://en.wikipedia.org/wiki/Image_macro

Haiku : https://en.wikipedia.org/wiki/Haiku

Posted

Da, mem-urile au devenit virale in ultima vreme.

Este plin internetul si retelele de socializare de astfel de imagini, care, cred si eu ca pot influenta subconstientul, si sunt o puternica arma manipulativa in mainile unui marketer inteligent.