thewhiterabbit Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 Seara buna internautilor,Dupa cum regulile comunitatii cer o prezentare, aceasta e a mea.Ce pot oferi?Expertiza in dezvoltare web si software (lucrez ca programator), incepand de la aplicatii mobile, pana la produse software scalabile.Pot sa-mi dau cu parerea in "matters of security".Ce doresc sa obtin?Nimic. Vreau doar sa am cu cine vorbi despre lucrurile pe care le plac.O seara buna va doresc. 1 Quote
UnixDevel Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 @salut ...@ "incepand de la aplicatii mobile" cu ce framework lucrezi ? ....android sdk sau alte balarii ...daca esti pe android sdk dami un prv ca vreau sa te intreb ceva Quote
thewhiterabbit Posted January 5, 2014 Author Report Posted January 5, 2014 @salut ...@ "incepand de la aplicatii mobile" cu ce framework lucrezi ? ....android sdk sau alte balarii ...daca esti pe android sdk dami un prv ca vreau sa te intreb cevaNu am lucrat pe Android niciodata. Am inceput cu Obj-C pentru iOS dupa care am migrat pe Titanium (check it) si l-am vazut cum a crescut de-a lungul anilor. Titanium mi-a permis sa practic dezvoltarea multi-platform, dar desi am avut optiunea de a lansa aplicatii pe Android nu am facut-o pentru ca piata nu mi s-a parut niciodata un real potential. Quote
Birkoff Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 bine ai venit. ai putea face un tutorial cum faci o mini aplicatie cu titanium? un fel de hello word? Quote
thewhiterabbit Posted January 5, 2014 Author Report Posted January 5, 2014 bine ai venit. ai putea face un tutorial cum faci o mini aplicatie cu titanium? un fel de hello word?Ai aici totul: https://github.com/appcelerator/KitchenSink Quote
Birkoff Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 ms, m-ai lamurit bustean...sa zicem ca am o pagina php cu un cod js in ea, ce fac ca sa o convertesc in aplicatie de mobil? m-am uitat pe acolo da nu am inteles nimic... (tine cont ca nu stiu decat limbaje web nu stiu c/c++ sau altceva) Quote
thewhiterabbit Posted January 5, 2014 Author Report Posted January 5, 2014 ms, m-ai lamurit bustean...sa zicem ca am o pagina php cu un cod js in ea, ce fac ca sa o convertesc in aplicatie de mobil? m-am uitat pe acolo da nu am inteles nimic... (tine cont ca nu stiu decat limbaje web nu stiu c/c++ sau altceva)Daca te gandesti ca iti iei aplicatia web si o trantesti intr-un programel care o face mobila, esti departe.Intr-adevar Titanium are suport pentru aplicatii hibride unde imparti sa spunem GUI-ul in web complet (care ruleaza intr-un webview) si backend-ul. In punctul asta deja ai renuntat la orice vis ai fi avut de a scoate o aplicatie care se comporta nativ.Ce ar trebui sa faci?Rescrie aplicatia in Titanium (vezi cu ce se mananca pe appcelerator, urmareste niste video-uri pe youtube).Daca vrei in schimb sa lansezi o aplicatie desktop si te incapatanezi sa folosesti PHP, poti sa il impachetezi cu Titanium sau sa faci ce au facut si altii pana acum: Creating Applications with Titanium and PHPQuickstart in Titanium: Titanium 3.X - Appcelerator Docs Quote
Birkoff Posted January 5, 2014 Report Posted January 5, 2014 ceva de genul asta vroiam sa stiu. ms de lamuriri. credeam ca scap de portare, dar se pare ca pana nu rescriu de la 0 nu se poate Quote