tudor13mn13 Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 Salut RST!Ieri am primit un CD original cu Fedora Linux 8.Ce mi-ati recomanda pe un PC mai muci , si ce O.S este mai bun dintre Fedora si Ubuntu(care il instalezi cu wubi dual-boot de la ubuntu).PC:RAM : 4GBHard de : 500 GBProc.: Intel Pentium X Dual-Core:-??Placa video: 1 GB Quote
tudor13mn13 Posted January 19, 2014 Author Report Posted January 19, 2014 P.S: Vreau sa il folosesc mai mult pentru programming Vreau sa ma apuc de php si perl calumea...Poate si python. Quote
SirGod Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 Poti incerca varianta light a Ubuntului: Lubuntu (are ca desktop environment default LXDE). Testat pe rasnite si merge bine. La configuratia ta merge brici. Quote
adba Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 Eu iti recomand Fedora, dar cel mai bine e sa le testezi pe amandoua. In caz ca te opresti la Fedora si vrei sa scapi de configurarile de dupa instalare, arunca un ochi aici https://kororaproject.org/. Quote
sleed Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 Eu as recomanda ubuntu, ai mai multe posibilitati, poti sa faci de toate cu el, pentru incepatori e foarte bun, eu am trecut de la windows la ubuntu, 12.4 , apoi Debian , pefect pentru incepatori, pe partea de servere etc.., Quote
1337 Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 (edited) Ubuntu e perfect pentru incepatori.Pana ti se duce GRUB-ul din senin si nu stii ce sa faci, dupa care-ti instalezi iar Windows (ca e mai repede).Instaleaza-ti Arch Linux (e perfect pentru incepatori). Edited January 19, 2014 by 1337 Quote
vasile.dickulescu Posted January 19, 2014 Report Posted January 19, 2014 (edited) tie ti se pare ca un calculator cu configuratia Intel Dual Core, 4Gb Ram, 1Gb Video e "muci"? linux nu este nici macar pe jumatate resurce hungry asa cum este windows, deci nu ai de ce sa iti faci probleme pentru specificatii.Referitor la alegerea ta intre cele doua sisteme, pot spune ca depinde de nivelul tau:1. Ubuntu: incepatori, predomina aplicatiile GUI, gasesti raspunsuri la oricare intrebare sau problema ai avea folosing google2. Fedora: pentru cei care au mai folosit deja o distributie, asadar cei care stiu cu ce se mananca linux. Totodata Fedora == Free RedHat (cea mai folosita distributie de linux la nivelul companiilor)Eu le folosesc pe amandoua, si personal recomand Ubuntu.@1337 GRUB-ul nu se duce din senin, cel putin asta am constat eu dupa cateva luni de folosinta. De fiecare data cand am avut probleme cu GRUB-ul a fost din cauza ca am modificat partitile folosind windows sau nu am tinut cont de anumite sfaturi necesare atunci cand esti incepator. Orice problema ai avea cu GRUB-ul, nu e nimic ce un LiveUSB nu poate rezolva Edited January 19, 2014 by vasile.dickulescu Quote