Nytro Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 Test comparativ Antivirus – Nov\Dec 2013 (AV-Test.org)By Radu FaraVirusi(com) on January 26, 2014 AV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 25 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici. Este realizat in perioada Nopiembrie – Decembrie 2013 pe un sistem Windows 8.1, rezultatele fiind destul de interesante, toate produsele primind certificarea AV-TEST.org, cu exceptia Microsoft Security Essentials, AhnLab si K7 Computing. Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, performanta si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte. Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Performantei” a fost testat impactul unui produs de securitate asupra resurselor sistemului in timpul unor activitati obisnuite: accesare internet, copiere documente, descarcare fisiere etc. “Alarmele false si usurinta in utilizare” a evaluat alarmele false generate la accesarea unor site-uri, rularea unor programe sau blocarea unor actiuni legitime ale diverselor programe instalate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte. Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora printr-un test de tip Real-World (site-uri infectate, virusi propagati prin email) – 110 mostre si testul “clasic” pe un set mai mare de malware (19.604 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare. In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… noua producatori au primit maximul de puncte – 6 si anume Avira, BitDefender, G Data, Kaspersky, Panda Cloud, Trend Micro, Symantec, F-Secure, MicroWorld eScan. Ca o remarca interesanta trei din cele 9 au motorul BitDefender la baza si doar unul singur este produs gratuit. Alte 5 produse au primit cate 5.5 puncte. La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Tencent, K7 Computing, AhnLab si Microsoft. Care este impactul asupra performanteti PC-ului? Aici, doar doua produs au obtinut 6 puncte si anume: BitDefender si Kaspersky. Pe de alta parte, cele mai slabe la acest capitol au fost: AhnLab, Norman, Kingsoft. In ce priveste alarmele false si usurinta in utilizare 10 programe au obtinut cate 6 puncte. La polul opus s-au situat COMODO cu 4 puncte. In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:BitDefender, Kaspersky – 18 Avira – 17.5 F-Secure, Qihoo – 16.5 G Data – 16 BullGuard, Panda Cloud, Trend Micro – 15.5 Si iata ca avem doi lideri, BitDefender si Kaspersky, care merg la pas cu un scor perfect la toate capitolele. Avira se apropie de lider, o crestere laudabila si promitatoare: 17.5 puncte in total. Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator: http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/novdec-2013/Sursa: Test comparativ Antivirus – Nov\Dec 2013 (AV-Test.org) Quote
IMAGINARY Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 COMODO e bun doar ca la partea de false positive o da in bara mereu. Au de lucrat la asta... Dar lipseste avast! Cumva o iau la vale? Quote
bcman Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 Am testat de curând Kaspersky. A r?mas unul dintre cele mai bune produse de pe pia??, doar ca rupe PC-ul în doua. Pur ?i simplu nu pot sa cred ca a primit maxim de puncte la „performan??”. Quote
IMAGINARY Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 Am testat de curând Kaspersky. A r?mas unul dintre cele mai bune produse de pe pia??, doar ca rupe PC-ul în doua. Pur ?i simplu nu pot sa cred ca a primit maxim de puncte la „performan??”.Pe 8 GB de ram si procesor quad core nu cred ca se simte asa tare ... Quote
bcman Posted January 26, 2014 Report Posted January 26, 2014 Pe 8 GB de ram si procesor quad core nu cred ca se simte asa tare ...Te cred Numai c? eu am testat pe un AMD Dual Core si 4 GB ram. Oricum, partea asta a testului mi s-a p?rut ciudat?. Sigur s-au f?cut mân?rii pe acolo (a?a cum se fac tot timpul la astfel de teste). Quote
Andrei Posted January 27, 2014 Report Posted January 27, 2014 Nu cred ca se fac neaparat manarii cu privire la testul efectiv ci mai mult cred ca jucatorii importanti incearca sa invete testele si sa se axeze si special pentru ele, chiar daca de fiecare data acestea se schimba. Quote