Usr6 Posted February 26, 2014 Report Posted February 26, 2014 Wolfram Language este un limbaj de programare cu paradigme multiple ce încearc? s? fie cat mai general cu putin?? (mai aproape de limbajul natural), este dezvoltat de Wolfram Research ?i este principalul limbaj cu care Mathematica interac?ioneaz?. El este dezvoltat ?i coordonat de Stephen Wolfram având în minte crearea unui limbaj de programare cat mai general, ce îmbr??i?eaz? computatii simbolice, programare func?ional? ?i programare logic?, permi?ând reprezentarea unor structuri arbitrare de date.Wolfram LanguageÎn urma cu trei luni, Stephen Wolfram ar?ta o parte din func?ionalit??ile ce urmeaz? s? le aib? Wolfram Language, un limbaj de programare la care acesta a lucrat peste 30 de ani.“You know, I’ve been working towards what is now the Wolfram Language for about 30 years,” Wolfram says in the video. “But it’s only in recent times that we’ve had what we need to create the whole Wolfram Language.”Acum doua zile, a publicat pe Youtube un videoclip ce explic? mai în detaliu ce poate face noul limbaj de programare, precum ?i modul intuitiv în care func?ioneaz?. Wolfram Language pare s? aib? r?spunsuri la aproape tot, peste 5,000 de func?ii fiind deja integrate in acest limbaj, permi?ându-?i s? creezi interfe?e, grafice ?i multe alte lucruri.“The knowledge graph is a vastly less ambitious project than what we’ve been doing at Wolfram Alpha. Making the world computable is a much higher bar than being able to generate Wikipedia-style information … a very different thing. What we’ve tried to do is insanely more ambitious.” Stephen Wolfram – “Computing a theory of everything” la TED 2010El a avut în 2010 la TED o prezentare de 20 de minute extrem de interesant? despre cariera sa ?i despre ce pot face tehnologiile la care a lucrat în tot acest timp. De ce Wolfram Language ar putea schimba modul în care program?m?Oricât de nebun pare Stephen Wolfram, a reu?it în decursul carierei s? dezvolte un limbaj de programare ce pare s? r?spund? întreb?rilor umane, s? rezolve probleme matematice complexe, s? integreze cele mai complicate probleme computa?ionale ?i s? rela?ioneze cu toate informa?iile într-un mod ce mi se pare unic. Wolfram Language ar putea fi “the next hit” pentru c? schimb? modul în care dezvolt?m aplica?ii ce interac?ioneaz? cu Big Data. Dac? acum, un novice în domeniul IT înva?? bazele limbajelor de programare, apoi dore?te s? evolueze replicând (sau cum ne place s? spunem, reinventand roata) iar abia apoi trece ?i la inova?ie, Wolfram Language ar putea reu?i s?-l treac? peste pasul de replicare ?i l-ar arunca direct în inova?ie. “Pe scurt, am date despre orice, pot s? le interpretez, ce fac cu ele?”.Sursa: https://www.worldit.info/articole/de-ce-wolfram-language-ar-putea-fi-unul-din-limbajele-de-programare-ce-va-schimba-lumea/ Quote
Mandrake1942 Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 (edited) Stephen Wolfram a postat o prezentare a limbajului care ne facem sa intelegem cat de puternic va fi acest limbaj mie mi se pare un pas gigantic inainte.Prezentarea o puteti vedea aici L.E. Nu-ti scapa nimic Gecko doar ca aveam adblocker activat si nu-mi arata clipurile. Abia acum l-am dezactivat si am vazut ca erau defapt Edited March 7, 2014 by Mandrake1942 adblocker Quote
smbgpla Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 De multe ori cand ma uit la o prezentare de genul asta majoritatea sunt imbracati in camasa, pantaloni de stofa si pantofi sport ("adidasi"). Oricum se pare ca in cazul asta nu haina il face pe om Frumos Quote
nedo Posted March 8, 2014 Report Posted March 8, 2014 E amuzant, ca in aceeasi zi am vazut asta, si cu vreo cateva ore inainte am ascultat un ebook foarte interesant al lui Asimov. Si anume The last question(ultima intrebare). Imi pare ca wolfram alfa , matematica si wolfram language par a semana cu Mutivac. Quote