Active Members MrGrj Posted March 6, 2014 Active Members Report Share Posted March 6, 2014 Saptamanile astea ma gandeam la ce optiuni as avea cand vine vorba de o aplicatie software (GUI Related) pe Windows cat si pe Linux.Care IDE ofera cea mai vasta larga atunci cand vine vorba de GUI ? Si ce limbaj de programare folositi impreuna cu IDE-ul respectiv ?Eu momentan folosesc QTCreator in Linux, insa ar fi interesant de aflat ce folositi si voi.As dori sa facem un topic interactiv, in care fiecare RST-ist ( care programeaza de ceva timp ) sa dea un raspuns sub forma urmatoare:Sistem de operare: LINUXIDE: QTCreatorLimbaj de programare folosit: C++IDE Recomandat + Argumente: Folosesc QTCreator pentru ca a fost primul IDE de care am aflat in momentul in care mi-am bagat Linux ca main OS. M-am obisnuit cu el insa as dori ceva putin mai avansat cand vine vorba de GUI.De asemenea ce imi place la el:- are performante superioare fata de limbajele care ruleaza intr-o masina virtuala (consum redus de resurse)- utilizeaza sistemul grafic al sistemului de operare pe care ruleaza- trecerea de la un sistem de operare la altul nu necesita modificari ale coduui sursa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedo Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Eu personal folosesc Code::Blocks cu libraria wxWidgets. Codeblocks si wxWidgets are variante atat pentru linux cat si pentru windows.(Wxwidgets are port chiar si pentru mac, dar inca nu este foarte stralucit). De asemenea proiectele pot fi trecute dintr-o parte in alta cu un minim de efort. Spre exemplu poti sa verifici proiectul meu de Chat criptat, gasesti acolo atat proiectul de linux, cat si de windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staticwater Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Daca vrei un multiplatform RAD, solutia e Lazarus.Lazarushttp://wiki.lazarus.freepascal.org/ScreenshotsLazarusPS: Imi place si QTCreator! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
compile Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Visual Studio pt C/C++/C#notepad++ si vim pentru toate celelalte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
symboss Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 (edited) DELETED Edited August 13, 2020 by symboss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skull Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 In primul rand, eu nu as face niciodata development pe MSWindows. Cand nu e necesar sa fac refactoring/debug pe proiecte mari scriu mereu in vim. Ca IDE folosesc IntelliJ (este mult peste eclipse dupa parerea mea). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comunistul Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 In comparatie cu Skull, Windows este platforma mea principala cand vine vorba de aplicatii, si natural - IDEul preferat este Visual Studio 2012.Sa specific - mai exact, lucrez cu C/C++, C# si Java (Netbeans).Pe linux - depinde de biblioteca, dar in general - ma folosesc (din nou) de NetBeans.Doresc sa subliniez mai sus ca - in cazul meu, framework/biblioteca alesa influenteaza environmentul.Exemplu: QT si QTCreator. .NET si Visual Studio, Java -> Eclipse/NetBeans etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bolovanus Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 (edited) Sistem de operare: LINUXIDE: NetBeans, PHPStormLimbaj de programare folosit: Java, php//am ales netbeans pt ca mi se pare mai ok decat eclipse in orice ..Windows? ma fut pe el Edited March 9, 2014 by Bolovanus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...