Jump to content

Recommended Posts

Posted

A instalat cineva cPanel pe Onapp?

Sau stie cineva daca se poate face migrare de pe doua servere cPanel intr-unul singur? Are probleme cu diferentele de uid etc la transfer sau alte probleme?

Posted

Nu am testat nimic pe Onapp si nu folosesc cPanel dar la el chestia e simpla:

- Apache vine cu:

* mod_php (dso)

* fastcgi sau altele

Daca e la fel arhitectura serverului web, poti migra totul.

Inca o chestie: banuiesc ca le migrezi in DC la tine (ip-urile le poti aloca/routa pe noul server)

Posted

Nici eu nu folosesc cPanel, m-a intrebat si pe mine cineva, de aceea cautam pe cineva care stie sigur, sa nu apara dupa aia probleme de billing, statistici busite din cauza uid-urilor diferite etc...

Posted
A instalat cineva cPanel pe Onapp?

Sau stie cineva daca se poate face migrare de pe doua servere cPanel intr-unul singur? Are probleme cu diferentele de uid etc la transfer sau alte probleme?

Salut,

Strict referitor la faza cu migrarea a doua servere:

Cel mai bine este sa instalezi nativ un al 3-lea server cu cPanel si apoi sa transferi cont-urile cu optiunea de Multi Account Transfer. In cazul in care nu ai un al 3-lea server, fa-ti un backup la cont-uri pe unul din cele doua, si apoi reinstaleaza cPanel clean.

Apoi, utilizand /scrips/restorepkg numecont.tar.gz isi pune singur backup cu tot ce era inainte*.

Este un procedeu curat si usor, nu stiu insa sa-ti raspund la intrebarea cu Onapp.

* Pentru a functiona, este nevoie ca fisierele sa fie localizate intr-un folder /homeX. Personal recomand sa creezi un folder /home2 si sa nu le plasezi direct in /home.

Daca ai nevoie de mai mult ajutor, nu ezita sa-mi dai un PM. cPanel se intampla sa fie unul din domeniile mele "forte" ca sa zic asa :)).

Stima.