Jump to content
Croco2020

Am nevoie de o solutie (gmail)

Recommended Posts

Posted

Va salut,

Sa presupunem urmatorul scenariu :

Am un cont de gmail, pe care-l foloseste mai multe persoane prin outlook/thunderbird/telefon/etc . Google are o limita, de 15 conectari simultane per cont, dar un client de mail poate consuma mai multe conectari ( de ex. un telefon care isi mai pierde semnalul wifi si se reconecteaza), si apar astfel erori (too many simult. conn).

Exista posibilitate sa conectez un singur pc la gmail, iar restu sa comunice prin intermediul acelui pc ? Sa foloseasca astfel 10 calculatoare o singura connectiune ? Daca da, exista vreun soft in acest sens ?

Posted (edited)

Salut,

Sigur ca se poate. Iti este necesar un calculator care va fi utilizat pe post de server. Acesta va avea linux instalat iar ca aplicatii (daemoni), urmatoarele:

- Postfix (care iti va oferi serviciul SMTP)

- Dovecot (care iti va oferi serviciile IMAP/POP3 cat si autentificarea in sistemul local de email)

- Fetchmail (care iti va descarca mesajele remote aflate pe gmail)

- PHP + Apache daca iti este necesar un webmail

- MySQL daca se doreste virtualizare pentru mail server sau mai multe preferinte

Cum va lucra tot sistemul ?

1. Fetchmail va descarca mesajele de pe gmail si le va trimite intr-un inbox pe local (sau in mai multe, prin forwarding)

2. Clientii se vor conecta dupa preferinta pe IMAP sau POP3

3. Cand vei trimite email, postfix le va trimite prin gmail (autentificare sasl)

Edited by aelius
Posted

Mersi de informatii,

Am un RaspPi care sta degeaba, e perfect pentru treaba asta dar nu prea le am cu linuxul, si o sa-mi fie greu sa configurez toate aplicatiile astea fara un ghid ceva.

Ii dau eu de cap pana la urma, multam

Posted

solutia alternativa e sa setezi la google sa forwardeze toate mailurile pe o adresa de email pe care o ai la host-ul firmei iar toti clientii de email sa ii setezi sa citeasca din adresa de la host (unde nu exista limitari ca doar daia platesti hostu)

la fel cand trimiti un mail sa se forwardeze si pe gmail...