Jump to content
askwrite

Ce este PHP ? Scurta descriere a limbajului de programare PHP

Recommended Posts

php-tutoriale.jpg

Pe scurt, PHP este un limbaj de programare care permite modificarea unei pagini web inainte ca aceasta sa fie transmisa catre browserul unui utilizator. Practic, in momentul in care utilizatorul acceseaza o pagina web construita cu PHP, mai intai este rulat scriptul PHP, dupa care partea de HTML, dupa care se face afisarea ( toate acestea intamplandu-se intr-un timp foarte scurt, lucruri pe care un utilizator nu le poate sesiza ).

Conform statisticilor este instalat pe 20 de milioane de situri web ?i pe 1 milion de servere web spun cei de la wikipedia.

Modalitatea prin care un script PHP genereaza continut pentru o pagina ce va fi afisata de browser, este prin folosirea etichetelor <?php ?>. Tot codul sursa trebuie introdus intre acele etichete, asa cum codul html trebuie introdus in etichetele <html></html>.

Numele PHP ( limbaj de programare ) provine din limba engleza si este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Este un software free sub Licenta PHP, Free Software Foundation considerand acest software unul liber.

PHP este un limbaj de programare de tip interpretat, asta insemnand ca fisierele ce contin cod PHP sunt interpretate ca atare in timpul executiei. Practic, in executia unei portiuni de cod sursa, nu este necesara modificarea lui intr-o forma intermediara ( cod binar ), si este folosit exact asa cum a fost scris.

Codul PHP poate face aproape aceleasi lucruri pe care le face si un sistem avansat de programare, precum C/C++ sau Java.

Sursa: Ce este PHP ? Scurta descriere a limbajului de programare PHP

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...