Moderators Dragos Posted September 9, 2014 Moderators Report Posted September 9, 2014 Am dezvoltat recent un script in PHP cu care poti cauta in baza de date locala numele unor carti de IT si iti ofera rezultate cu link-ul de download pentru acele carti.https://hackyard.net/ebookScurt Q/A pentru a evita anumite discutii1. Sunt hostate pe server cartile?Nu, sunt preluate numele si linkul de descarcare de pe alte site-uri publice. 2. Cate carti sunt in baza de date?Deasupra formularului de cautare apar cate carti sunt indexate in baza de date. In prezent sunt 9652 de carti.3. De ce tool-ul acesta?Am indexat carti din aproape toate domeniile de IT si mai urmeaza in curand sa indexez inca cateva mii. Trebuia doar sa cauti numele cartii sau un fragment din titlu si iti ofera toate rezultatele din baza de date. Spre exemplu, daca vrei sa inveti despre ASP, cauti ASP si scriptul iti ofera 117 carti disponibile pentru descarcat.Majoritatea cartilor sunt de actualitate, spre exemplu carti de php 5 sau windows 8, fata de Library Genesis si derivatele care au foarte multe carti invechite.4. Dar nu e piraterie?O baza de date cu linkuri catre carti nu poate fi considerata piraterie, nici instigare, dat fiind faptul ca linkurile sunt preluate din surse publice unde sunt tinute si/sau afisate. Exemplu poate fi si Google care indexeaza PDF-uri la greu zilnic.5. De ce nu afisezi toate cartile indexate?Nu le afisez momentan pentru a evita un posibil crawling. Pe viitor va exista posibilitatea descarcarii unui csv cu linkurile. Quote
Birkoff Posted September 9, 2014 Report Posted September 9, 2014 6) cand o sa apara si alte categorii la ebook-uri (beletristica, sf, psihologie etc) si cand se poate selecta limba in care se doreste cartea? eu pe ebook citesc doar sf-uri (100% traduse in ro)/beletristica si psihologie, am cateva site-uri care ofera gratuit dar m-ar mai interesa si altele (si nu cred ca doar pe mine) Quote
Moderators Dragos Posted September 9, 2014 Author Moderators Report Posted September 9, 2014 6) cand o sa apara si alte categorii la ebook-uri (beletristica, sf, psihologie etc) si cand se poate selecta limba in care se doreste cartea? eu pe ebook citesc doar sf-uri (100% traduse in ro)/beletristica si psihologie, am cateva site-uri care ofera gratuit dar m-ar mai interesa si altele (si nu cred ca doar pe mine)Proiectul a fost gandit de la inceput doar pe carti de IT. O sa dezvolt in curand in paralel un alt proiect pentru mai multe categorii Quote