Che Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Am codul asta:<!DOCTYPE html><html lang="en"><!--[if lt IE 9]><script src="dist/html5shiv.js"></script><![endif]--> <head><style>/* http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/ v2.0 | 20110126 License: none (public domain)*/html, body, div, span, applet, object, iframe,h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,a, abbr, acronym, address, big, cite, code,del, dfn, em, img, ins, kbd, q, s, samp,small, strike, strong, sub, sup, tt, var,b, u, i, center,dl, dt, dd, ol, ul, li,fieldset, form, label, legend,table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,article, aside, canvas, details, embed, figure, figcaption, footer, header, hgroup, menu, nav, output, ruby, section, summary,time, mark, audio, video { margin: 0; padding: 0; border: 0; font-size: 100%; font: inherit; vertical-align: baseline;}/* HTML5 display-role reset for older browsers */article, aside, details, figcaption, figure, footer, header, hgroup, menu, nav, section { display: block;}body { line-height: 1;}ol, ul { list-style: none;}blockquote, q { quotes: none;}blockquote:before, blockquote:after,q:before, q:after { content: ''; content: none;}table { border-collapse: collapse; border-spacing: 0;}</style> <meta charset="utf-8"> <meta name="generator" content="CoffeeCup HTML Editor (www.coffeecup.com)"> <meta name="dcterms.created" content="Sun, 02 Nov 2014 08:00:47 GMT"> <meta name="description" content=""> <meta name="keywords" content=""> <title></title> <style> .box1{ background:black; width:200px; height:200px; position:absolute; z-index:5; overflow:hidden;}.box1 .ribbon{ width:150px; height:30px; margin-top:20px; margin-left:-33px; background:white; text-align:center; transform:rotate(-45deg);}.box2{ width:200px; height:200px; padding:20px; color:white; background:black; background: -moz-linear-gradient(45deg, transparent 15px, black 15px), -moz-linear-gradient(135deg, black 10px, black 10px), -moz-linear-gradient(225deg, transparent 15px, black 15px), -moz-linear-gradient(315deg, black 10px, black 10px); background: -webkit-linear-gradient(45deg, transparent 15px, black 15px), -webkit-linear-gradient(135deg, black 10px, black 10px), -webkit-linear-gradient(225deg, transparent 15px, black 15px), -webkit-linear-gradient(315deg, black 10px, black 10px); background: -o-linear-gradient(45deg, transparent 15px, black 15px), -o-linear-gradient(135deg, black 10px, black 10px), -o-linear-gradient(225deg, transparent 15px, black 15px), -o-linear-gradient(315deg, black 10px, black 10px);background: linear-gradient(45deg, transparent 15px, black 15px), linear-gradient(135deg, black 10px, black 10px), linear-gradient(225deg, transparent 15px, black 15px), linear-gradient(315deg, black 10px, black 10px); background-position: bottom left, bottom right, top right, top left; -moz-background-size: 50% 50%; -webkit-background-size: 50% 50%; background-size: 50% 50%; background-repeat: no-repeat;} </style> </head> <body> <div class="box1"> <div class="ribbon">123</div></div></br></br></br></br></br></Br></Br></br></br></br></br><div class="box2">Lorem ipsum</div> </body></html>Care ar trebui sa arate cam asa:Edit fiddle - JSFiddleEu am incercat sa-l fac compatibil cu IE8 dar vad ca nu reusesc. Al doilea patrat apare fara cele doua colturi taiate.Ma ajuta cineva ?Multumesc mult ! Quote
Pacalici Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Pai IE8 nu suporta multiple backgrounds. Can I use... Support tables for HTML5, CSS3, etc Quote
Che Posted November 2, 2014 Author Report Posted November 2, 2014 Pai IE8 nu suporta multiple backgrounds. Can I use... Support tables for HTML5, CSS3, etcSi ce ar trebui facut ? Quote
Pacalici Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Pai ar trebui sa folosesti mai multe elemente. Sau nu faci compatibil IE8.Cu http://css3pie.com/ mai poti sa folosesti ceva CSS3 pe IE8 Quote
Che Posted November 2, 2014 Author Report Posted November 2, 2014 Pai ar trebui sa folosesti mai multe elemente. Sau nu faci compatibil IE8.Cu CSS3 PIE: CSS3 decorations for IE mai poti sa folosesti ceva CSS3 pe IE8Am incercat si cu asta si vad ca nu merge. Poate nu am facut eu bine, nu stiu.L-am dezarhivat in directorul proiectului si am scris asa:behavior: url('/PIE/PIE.htc');si am adaugat si:-pie-background:linear-gradient(315deg, black 10px, black 10px);(doar aceste doua linii)Si nimic, nici o schimbare.Nu am facut eu bine, ca teoretic trebuia sa mearga ? Quote
Pacalici Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Incearca sa dai relative si z-index pe ce ai pus alea. Nu e extraordinar PIE. Eu unu am renuntat sa mai folosesc. Convingem clientu ca mai bine nu. Ala o sa iti faca si increase de load time. Incearca sa chemi fisieru js in loc de htc. Mai face figuri. Nu sunt sigur dar cred ca mai bine pui fisieru htc in acelasi folder cu css sau html si chemi fara cale relative. Gen behavior: url(PIE.htc) doar. Quote