Jump to content
Terry.Crews

Vreau sa ma apuc de sport. Doresc niste sfaturi

Recommended Posts

M-am saturat sa fiu eu ala slab. Vreau sa ma apuc de sport, am o gramada de haltere gantere etc... de la prieteni.

Am cateva intrebari.

Pot sa fac sport doar seara, ma va afecta intr-un fel?

Lucrez intr-un domeniu in care depun un efort mare, ma poate afecta asta?

Vreau sa urmez programul P90X dar fara cardio sau yoga. Vi se pare un antrenament bun pentru un incepator?

Ar trebuii sa iau niste suplimenti acum sau mai tarziu?

Link to comment
Share on other sites

P90SHIT n-am auzit in viata mea unul care face de acasa si a avut succes in 90 de zile, tu fiind si slab o sa faci fix pula. Du-te ma la sala si baga in tine mancare sanatoasa,calculata si somn bun,intr-un an se vor vedea rezultatele. Nu mai credeti in toate balariile ma ce dracu ...

// Ca sa nu zici ca vorbesc din carti, eu fac sala de ani de zile si am fost indrumat de varul meu care face sala de la 18 ani si nu ca sa fie musculos ci ca sa fie sanatos,acum are 35 de ani sa moara Ponta de nu arata ca Jason Statham il zilele lui bune.

Crede-ma asta e singurul secret : perseverenta,mancare sanatoasa si calculata, program bun de somn si o viata sanatoasa in general.

Eu in primele 3 luni deabia ca aveam o forma fizica medie si muschii incepeau sa progreseze si ala iti zice tie ca in 90 de zile esti " Cichi-Cian"

Sper sa iti mai raspunda si altii care fac sala sa iti explice ca asa e.

// Du-te la sala si nu iti fie rusine ca esti slab si ei au fost,iar care va rade de tine sau se va uita ca tragi cu gantere de 10 kile tine minte ca e un mare bou. Baietii care se duc la sala sa traga cu adevarat nu vad nici in stanga nici in dreapta,stau focusati pe antrenament. Tu ai face bine sa iei exemplu si sa ignori ce se intampla in jurul tau,asta daca te duci la ore de varf daca zici ca muncesti.

Suplimente iti iei din carne de vita,lactate grase pentru tine + mananca toate "semintele" gen mazare, fasole bla bla.

Cauta pe net gasesti tone de programe de 4 zile pe saptamana sau daca vrei iti fac eu unul pentru incepatori.

P.S. : Tre` sa ai ambitie sa faci,eu de exemplu cand stau in Londra merg 4 statii de metrou si 15 minute pe jos sa ajung la sala ( nu-mi place mirosul de negrii :D plm ) doar ca mi-a intrat in reflex asa iti va intra si tie dupa cateva luni de sala.

Vezi sala ca un sport,nu ca un muschi crescut cu apa din prafuri :))

// Sa-mi bag pula cat am scris.

"Te umplu" de pareri pana miercuri,cat timp sunt in tara si o frec,daca te hotarasti claxoneaza-ma. :D

Edited by Eddie91
Link to comment
Share on other sites

Nu iti pune prea multe sperante , nu o sa te dezvolti peste noapte.Cu unele suplimente te umflii repede si te dezumflii la fel de repede dupa ce o sa renunti la ele.Ai nevoie de rabdare si perseverenta.Nu prea e indicat sa faci sport seara mai ales cand vrei sa faci masa musculara.Orice fel de efort suplimentar (psihic sau fizic) in afara antrenamentului te poate afecta.

Daca vrei rezultate rapide cauta-ti un instructor de fitness.In stadiul asta, singur nu o sa faci prea multe.

Sunt zeci de site-uri/forum-uri/blog-uri de profil unde te poti documenta si unde poti pune intrebari.

Link to comment
Share on other sites

@Eddie91 eu am zis de p90x ca mi se pare un ciclu bun adica iti arata corect cum sa faci fiecare grupa. Nu l-am ales sa ma fac cat hulk in 90 de zile, l-am ales pentru ca nu am stiut alt ciclu si macar acolo vad cum se face corect fiecare grupa.

Spune-mi te rog o dieta si de cate ori sa mananc intr-o zi, dar sa nu uitam ca si muncesc deci nu pot sa fiu cu mancarea in mana de fiecare data.

Link to comment
Share on other sites

Scuza-ma atunci,eu asa am inteles. Sa te "ingrasi" nu e aceelasi lucru cu a pune masa musculara,tu relativ asta vrei. Cel mai bine rupe-te de aproape un milion,du-te o luna la sala si intreaba pe cineva profesionist in domeniu ( sau plateste-l ca asa functioneaza Romania ) sa iti dea un regim pentru tine,el te va cantari,iti va pune intrebari sa afle ce fel gen ce metabolism/arderi etc, astfel daca e specializat cu adevarat in domeniu o sa iti zica mananca asta,asta si asta.

Eu te pot ajuta cu exercitiile pentru sala nu sunt doctor sau specialist in domeniu;eu sunt hac?r :)) (glumesc desigur)

Din ce imi aduc eu aminte,eu avand 1.72 si 68 de kilograme cand am inceput ( un pisic ) mancam de 3 ori pe zi mese pline cu : carne de vita,mazare,orez,fasole,lactate grase precum smantana,iaurt gras,banane forta eu bagam,peste iar o data pe saptamana mancam junk food gen un Big MC extra-mare,nu am inteles de ce dar asa mi-a recomandat varmiu.

Daca nu ai timp sa mananci fiind la munca iti poti face spre exemplu un shake din banane,lapte si putina scortisoara pudrata la misto peste ; insa nu exagera cu nici un fel de mancare ca iti dai peste cap ficatul si atunci ai cam belit-o ( la fel iti poti da ficatul peste cap si cand bagi jeguri de "proteine"

"Proteine" sau asa zisele proteine nu le recomand sub nici o forma,personal nu am vazut nici un baiat care vine la sala si se vede ca stie ce vrea sa ia proteine. Daca vrei sa ti se umfle muschii in 6 luni nu ai decat sa iei,insa daca ai facut pauza o luna o sa te desumflii,muschii aia nu vor creste natural ci pompati la propriu cu apa ( citeste pe net sunt tone de articole eu nu stiu sa explic in termeni medicali )

Eu mananc normal,defapt de cand fac sala mananc normal pentru ca eu fumez asta e buba,mancam doua mese pe zi si alea in fuga ; acum mananc 3 mese pe zi forta,la pranz doua feluri + intre mese ce-mi iese prin cale,in general fructe ( nu la ore fixe sau vreun regim fix cantarit la zeci de grame ) cine iti va spune ca mananca regulat la ore fixe si cantareste mancarea,ori e maniac,ori minte,ori nu are alta ocupatie.

Cauta pe google ce nu sti si du-te la sala "fortat" 3 luni,imi spui dupa daca mai te poti lasa :)

Inainte de toate tine minte asta: Nu exista nu am timp !!!

Bafta multa !

LE: Daca muncesti in Romania si ai un salariu cu care crezi ca vei putea duce la bun sfarsit te inseli,eu eram la liceu cand m-am apucat iar parintii mei nu imi dadeau bani si mancam ce era prin casa,ce mai haleam si eu pe net 100-200 de dolari ma duceam in piata si luam bananele acelea negre...scofalcite nu stiu cum sa iti explic si imi faceam shake-uri ( alea sunt defapt bananele coapte ) culmea ca sunt la pret redus ca se strica in 2-3 zile si vor sa scape de ele,imi cumparam fructe de sezon la 1-3 lei kilu` imi luam o odata pe luna 3-4 kilograme de carne de vita si o frigeam bla bla. Deci nu te panica ca am mai auzit asta.

Ca sa te ingrasi nu trebuie sa mananci mult,trebuie sa mananci cu cap ! E valabil si pentru retarzii aia care se infometeaza sa slabeasca... :))

Sa-mi bag pula cat am scris v.1.0 :D

Edited by Eddie91
Link to comment
Share on other sites

Mai gaseste-ti un prieten si mergi cu el la sala.

Si da, mananca de 5-6 ori pe zi, nu manca odata sau de doua ori pana la saturatie.

Unde e fier+rugina si mancare buna+somn creste si muschiul.

Poti sa te apuci de sport , in general e bine sa il practici dimineata si nu lua suplimente nu sunt bune

E vorba de suplimente nutritive nu de anabolizanti. Sunt doua chestii total diferite.

Hrana zilnica nu-ti poate asigura tot aportul necesar unei cresteri.

Edited by aelius
Link to comment
Share on other sites

Si eu sunt interesat de chestia asta si as vrea sa ma apuc de sala din ianuarie. Am mai fost vreo doua luni la sala anul trecut si decat sa pun masa musculara mai mult slabeam. :))

Asa din gura tuturor ne este usor sa zicem, baga proteine, baga dieta nu stiu de care, dar ziceti-mi si mie exact ce si cum.

De exemplu, luni: ora cutare, ma duc la sala si fac cutare exercitii. Ma duc acasa halesc cutare. La pranz halesc cutare, seara cutare. De cate ori mananci pe zi si ce anume ? Supa, gratar de porc in sange, carici fiert in ceaun, ce anume ?

Marti: ma duc la sala si fac cutare exercitii, la ora cutare. Ce anume mananci inainte de sala si ce anume mananci dupa sala ? De cate ori pe zi si ce anume ? In toate zilele aveti aceeasi dieta, mancati aceeasi mancare sau difera in functie de exercitiile facute la sala ? Ca parca daca faci picioare cu abdomen consumi mai multe calorii decat daca faci biceps cu gambe. Nu ? Pai si nu ar fi normal sa mananci diferit in functie de exercitii ? Ok. Ce anume mananci, ce exercitii, tot, detaliat, va rog ?

Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Daca esti slab, sala te va ajuta sa te si ingrasi si sa pui si masa musculara. Dar trebuie sa te dedici. Fiind slab, rezultatele se vor vedea in primele 2 luni. O sa te dezvolti mai tare la inceput, dupa primele 6 luni o sa ai un progres mult mai mic ca inainte. O sa ai nevoie de un gainer ca sa mai pui greutate, e foarte important. Asta daca vrei rezultate, daca vrei doar sa fii sanatos nu ai nevoie de suplimente alimentare. Nu-i asculta pe cei care spun ca proteinele nu sunt bune si orice supliment alimentar ce are legatura cu sala sunt periculoase. Proteinele le gasesti in mancare, dar ca sa echilibrezi nivelul de carbohidrati-proteine o sa ai nevoie de suplimente. Pentru ca esti slab iti recomand sa mananci multi carbohidrati (cereale, cartofi, pizza), dar nu trebuie sa ignori in nici un caz proteinele. Carnea de porc si pastele sunt sfinte in alimentatie, plus ca fac o combinatie foarte buna impreuna. In nici un caz sa nu alegi calea mai rapida (steroizi), o sa regreti mai tarziu. O sa vrei sa faci masa musculara, nu definire. Pentru asta trebuie sa ridici cat de mult poti tu, fara sa faci multe repetari. Daca poti sa faci 10-12 repetari la un singur exercitiu, mai pune greutate pana ajungi la un maximum de 6-8 repetari. Fa cat de mult poti tu, epuizeaza-te. Daca te duci la sala si faci un efort minim nu faci nimic. Dupa ce simti ca ai obosit, continua. Ultimele repetari ale fiecarui exercitiu si ultimele serii din ziua respectiva sunt cele mai importanta. Fa pana simti ca iti trosnesc muschii, pana cand nu mai poti face nici 3 repetari. La inceput nu e nevoie sa urmezi nici un program, si chiar iti recomand asta. La inceput invata sa executi corect miscarile la aparate si cu greutati mici, fara sa te fortezi. Abia dupa ce ai invatat miscarile trebuie sa te fortezi. Incearca sa inveti de la altii si cere-le ajutorul, nu-ti fie rusine. Gaseste-ti un prieten cu care sa te duci sau fa-ti unul acolo, o sa te plictisesti repede de sala si alta e atmosfera intre prieteni.

PS: Vorbesc din experienta

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Create New...