CrisTany Posted November 23, 2014 Report Posted November 23, 2014 Ar merge un cms nou pe piata ? Blog/forum/website, simplu de folosit, open source, si cu o versiune premium ? Ce parere aveti ? Quote
Aerosol Posted November 23, 2014 Report Posted November 23, 2014 Cand intrebi daca ar merge te referi daca ar fi "popular"? Depinde de foarte multi factori:complexicatedesigncat de bine satisface nevoile utilizatorilorcum se miscaDaca te referi la facut bani din varianta premium la inceput va fi cam greu. Quote
CrisTany Posted November 23, 2014 Author Report Posted November 23, 2014 Nu ma intereseaza banii, la inceput nu va fi nici o varianta premium. Vreau cat mai multa popularitate, abea apoi imi voi face un plan pentru premium.Vreau sa il fac cat mai usor de folosit, sa poti creea propria ta tema fara prea multe cunostinte de programare, un design cat mai user-friendly si aratos si dupa cum ai zis si tu nevoile utilizatorilor. Quote
eusimplu Posted November 23, 2014 Report Posted November 23, 2014 Sunt deja foarte multe, in toate framework-urile posibile. (nu m-ar mira sa vad un CMS construit pe alt CMS)Dar toate au aceeasi problema: popularitatea. Desi twitter-ul poate sa arda in timpul lansarii peste cateva zile toti uita de maretul CMS.Deoarece un CMS trebuie sa acopere foarte mult, sa aibe multe plugin-uri. Nu-i de ajuns doar sa existe. Quote
CrisTany Posted November 23, 2014 Author Report Posted November 23, 2014 Sunt constient de asta, eu voi folosi propriul meu framework. Quote
BLKoldSUN Posted November 23, 2014 Report Posted November 23, 2014 Daca esti in stare sa faci ceva asemanator Joomla (pluginuri, meniuri, posibile extensii) combinat cu wordpress (seo, editare cod sursa direct) ar fi ceva. Altfel, nu vad rostul. Quote
CrisTany Posted November 23, 2014 Author Report Posted November 23, 2014 Astea sunt doar caracteristicile de baza ale unui CMS de succes, am multe idei pe langa. Quote
Rubaka Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 In orice caz, piata este extra saturata. Ca sa ai succes trebuie sa vii cu ceva relativ nou. O combinatie reusita intre WordPres si Joomla ar fi ceva genial, care ar lua fata multor platforme. Insa si volumul de lucru ar fi foarte mare pentru un asemenea proiect. Quote
eusimplu Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 One more thing...Esti sigur ca utilizarea unui framework propriu e o idee buna? Ma gandesc ca ar avea mai mult success daca ar folosi ceva ce stim toti. Quote
Eddie91 Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 @CrisTany - Ce zici tu,deja exista si consider ca te lupti cu morile de vant,mai bine faci teme si le vinzi;nu sunt asa de multe schimbari majore si dese ca la un propriu cms...iar din teme se fac bani frumosi daca realizezi ceva corect.Baietii astia au facut ceva banuti din propriul cms,doar ca ei s-au axat doar pe o singura nisa, video + importerele . Acum vreun 1 an si ceva costa 30 de euro cu tot cu scripturi ... Quote
Ty4r3l Posted November 24, 2014 Report Posted November 24, 2014 Daca chiar ai cunostinte sa faci asa ceva de ce vrei sa inventezi din nou roata? Fa ceva nou, ce nu exista... Quote
CrisTany Posted November 25, 2014 Author Report Posted November 25, 2014 Cand zic CMS nu m-am referit neaparat la general, ci pe un domeniu anume, cum ar fi (Doar un ex ce mi-a venit): un CMS pentru site-urile personale de prezentare pentru portofoliu, sau cum a fost cel postat mai sus pentru video-uri. Astept doar sa sara ideea si sa nu mai existe pe piata, dar sa fie si cautat. Quote